Főoldal

Zárásként: Honvéd-AVUS

Az OB I-es vízilabda-bajnokság idei utolsó, 2. fordulójában szombaton 19 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Budapest Honvéd vendége lesz.

Zárásként: Honvéd-AVUS

A két csapat eredetileg a 2. fordulóban a fővárosban csapott volna össze, ám a találkozót végül Szombathelyen rendezték – a Honvéd az utolsó negyedben kerekedett felül és nyert 11-9-re. Ezúttal tehát a fővárosiak a pályaválasztók – és a meccs esélyesei. Merész András tanítványai öt győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen állnak, míg az aligátorok egy döntetlennel és hét vereséggel az utolsó, nyolcadik pozícióban tanyáznak. A többek között olyan kiváló pólósokat, mint ­Decker Ádámot, Szívós Mártont, Manhercz Ádámot soraiban tudó Honvéd a szerdai fordulóban 13-12-re verte a Kaposvárt, az AVUS 16-11-re kikapott a BVSC-nél.

– A BVSC ellen fárasztó találkozót vívtunk, utaznunk is kellett, de igyekeztünk a szombati meccsig megfelelően regenerálódni – mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – A Honvéddal idehaza szinte végig szoros mérkőzést vívtunk, szombaton is ugyanaz a célunk. Minél tovább ­meccsben akarunk maradni, de reálisan kell látni a dolgokat: a pontszerzés már bravúr lenne. Szabó Bence sérült, Sebestyén Balázs beteg

Vissza a Hírek oldalra