Célok

Célok

 

 

Egy-két gondolat jövőbeni céljainkról és lehetőségeinkről:

    

 

Az AVUS azzal a céllal jött létre, hogy a szombathelyi ifjúságnak egy újabb területet biztosítson az egészséges testi és szellemi fejlődése érdekében.

Egyesületünk teljes egészében civil szerveződés.

Az egyesület tisztségviselői feladatukat mindenféle anyagi és egyéb ellenszolgáltatás nélkül, kizárólag társadalmi munkában végzik, és ezt az egyesületünk alapszabályában is rögzítettük.

 

Egyesületünk társadalmi hasznosságát mutatja, hogy a tömegsport szerepét is felvállalva igyekszünk alternatívát nyújtani a versenysport mellett, gyermekeink hasznos időtöltéséhez. Tagjaink nem kiválasztott tehetségek, mindenkit szívesen látunk, aki szeretne a vízilabdával foglalkozni, hiszen a minél szélesebb bázisból több tehetség kerülhet ki. Jelenleg mintegy 200 tagunk van. Fő célunk a bajnokságokon való sikeres szereplés mellett, a mai fiatalság egészséges fejlődésének elősegítése a napi sportolással. Az eddig elvégzett munkánkat igazolja, hogy a világ egyik legjobb és legerősebb utánpótlás bajnokságában, a legmagasabb szinten (felsőház 12 csapat) szerepelnek korosztályos csapataink. Ezt az utat szeretnénk folytatni a jövőben, kiegészítve egy komplett életpályamodellel. Az általános iskolai képzést tovább szeretnénk erősíteni. A Paragvári Utcai Általános Iskolában is szeretnénk bekapcsolni a gyerekeket már első osztálytól kezdődően a vízilabdás képzésbe. A Nagy Lajos Gimnáziummal több éve működünk együtt sikeresen. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem szombathelyi Campusán a sportpályafutás mellett, az egyetem keretei között folytathatják tanulmányaikat sportolóink, akár edző- testnevelőként, akár gépészmérnökként képzelik el a későbbiekben életüket. Reméljük, hogy ez által még vonzóbbá tesszük közösségünket a sportolni vágyó gyerekek és szüleik számára.

Nemzetközi sikereket érünk el csapatainkkal. Olaszországtól Andorráig számos eseményen öregbítjük egyesületünk és városunk hírnevét. Évek óta nemzetközi tornákat rendezünk (Savaria Kupa). 2013-ban addigi fáradozásaink elismeréseként Szombathelyen került megrendezésre a Junior Világbajnokság. 2018-ban ismét Városunk adott otthont az Ifjúsági Világbajnokságnak, ahol saját nevelésű játékosunk, Ekler Bendegúz is tagja volt a VB bronzérmes magyar válogatottnak.

 

Egyesületünk az óvodás kortól kezdődően a szenior korig biztosít lehetőséget szeretett sportágunk művelésére.

 

A 2016-2017 évi bajnoki évadban megszereztük az OBI/B bajnoki címét, így immár két éve OB I-es vízilabda mérkőzéseken szurkolhat az AVUS-nak Szombathely közönsége.

 

 

Sportbaráti Üdvözlettel:

 

                                   

 

           

 

                                                                     Sebesi Judit sk.                       Juhász Tibor  sk.                     Dr. Vincze Balázs sk.

                                                                          Ügyvezető                                  Elnök                                   Szakmai Igazgató

 

 

Szombathely, 2019. szeptember 30.