Főoldal

Vízilabda-oktatás indul a Paragvári iskolában

Szeptembertől az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) szervezésében vízilabda-oktatás indul a Paragvári Utcai Általános Iskolában.

Vízilabda-oktatás indul a Paragvári iskolában

A leendő első osztályos lányok és fiúk fakultatív módon választhatják a hazánkban népszerű sportágat. Az úszni nem tudó fiatalokat (lányokat és fiúkat) is várják a foglalkozásra, amelyet heti három alkalommal, délutánonként tartanak az AVUS uszodájában. Az edzésekre és vissza a vízilabdaklub buszával szállítják az iskolásokat.

-Két okból választottuk a Paragvári iskolát - mondta Juhász Tibor, az AVUS elnöke. - Egyrészt - engedtessék meg ennyi részrehajlás - jómagam is ebbe az iskolába jártam, másrészt több paragváris gyerek is vízilabdázik már nálunk - akik ügyesek és jó tanulók is. Szeretnénk még több fiatallal megszerettetni ezt a gyönyörű játékot - s persze az AVUS utánpótlását tovább bővíteni. A Gothárd mellett ősztől tehát a Paragváriban is vízilabdázhatnak a gyerekek.

- Az aligátorok keresték meg iskolánkat, és úgy gondoltuk, az elsőszámú labdajátéknak számító kosárlabda mellett még egy labdás sportágnak helye van nálunk - tudtuk meg Kőváriné Fekete Mariettától, a Paragvári iskola igazgatónőjétől. - Szerencsére elég sokan járnak iskolánkba és a sport is nagyon népszerű intézményünkben. A foglalkozások délutánonként lesznek, az uszodából a napközibe jönnek vissza kísérőikkel együtt a gyerekek. A vízilabda-oktatás némi költséggel jár, hiszen egyesületi tagságot kapnak a gyerekek.

Vissza a Hírek oldalra