Főoldal

Vigyázz, kész, pénteken: rajt!

A vízilabda OB I. tavaszi rajtján pénteken 19.30-kor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) az OSC-t fogadja.

Vigyázz, kész, pénteken: rajt!

Utoljára november 30-án, a Honvéd otthonában játszott bajnoki mérkőzést az AVUS: a szombathelyiek azon a találkozón bravúros, 12-11-es győzelmet arattak. Ez volt az alapszakasz B csoportjának utolsó helyén álló vasiak egyetlen őszi győzelme az ősszel, ezen kívül egy döntetlent és hét vereséget gyűjtöttek be a szombathelyiek.

– A Honvéd elleni meccs után még másfél-két hétig edzésben maradtunk, majd a két-három hetes szünet után január 6-án kezdtük el újra a munkát – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Mivel a játékosok külön edzésprogramot kaptak a pihenőre, nem volt gond az újrakezdés sem. Az azóta eltelt idő elsősorban a fizikai munkáról szólt, kisebb sérülések, betegségek sajnos azért nehezítették a dolgunkat. Emellett amolyan miniedzőtáborban Szentesen készültünk pár napot, ahol a helyi OB I-es csapattal vívtunk két edzőmeccset, és Szegedre is átugrottunk, a szintén első osztályú Tisza-partiak ellen ugyancsak kétszer szálltunk vízbe. Az eredményeket egyik csapat sem számolta, mindenesetre a játékkal, a küzdeni tudással elégedett voltam. Persze mindig van hová fejlődni, ráadásul nyáron a fél keret kicserélődött, így még tart az építkezési folyamat. De azt nyugodtan kijelenthetem, hogy jó úton járunk.

A vasiak pénteken 19.30-as kezdéssel a bajnokság 10. fordulójában a tabellát pontveszteség nélkül vezető OSC-t fogadják. A fővárosiak keretében több friss Európa-bajnok pólós található: Hárai Balázs, Manhercz Krisztián és Erdélyi Balázs. De a budapestieket erősíti a bronzérmes monte­negrói válogatott tagja, Drasko Brguljan is. Az őszi meccsen 19-7-re nyert az OSC.

– Habár nincs valós esélyünk a világ egyik legjobb klubcsapata ellen, senkit sem kell majd motiválni – mondta a vasiak edzője. – Ez az a meccs, amelyikből csak tanulni és profitálni lehet. Mindent megteszünk, hogy egy vállalható eredményt érjünk el, jó lenne minél kevesebb gólt kapni. A találkozó remek felkészülés lesz a hozzánk hasonló képességű csapatok elleni mérkőzésekhez.Szeretnék a fiataloknak minél több lehetőséget adni. Igaz, ők az utóbbi időben rengeteg meccset játszottak, de nem mindennap szerepelhetnek ilyen kaliberű pólósok ellen. Turnai Bálintnak még a Komjádi Kupán beszakadt a dobhártyája, a szárazföldi edzéseken részt vesz, és ugyan már vízbe is szállhatott, de pénteken még nem játszhat. Marntz Gergő pedig egy hétig influenzás volt, vélhetően vele már számolhatok az OSC ellen.

Vissza a Hírek oldalra