Főoldal

Topcsapat ellen játszunk

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 3. fordulójában szerdán 19.30-as kezdéssel az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) az A-HÍD OSC Újbuda vendége lesz.

Topcsapat ellen játszunk

Teljesen más célokért küzd az OSC és az AVUS. A fővárosiak az elmúlt bajnokságot az FTC mögött a második helyen zárták és idén is éremre törnek. A Bajnokok Ligája selejtezőjében pedig hibátlan mérleggel, három nagyarányú győzelemmel megnyerte budapesti csoportját Vad Lajos együttese. A bajnokságban is hibátlan a többek között a válogatott egyik alapemberét, Manhercz Krisztiánt is soraiban tudó OSC, a Vasas vendégeként 12-5-re, míg hazai pályán 12-6-ra a Kaposvárt. Az aligátorok mindkét hazai meccsüket – BVSC 12-14, 9-11 – két góllal veszítették el úgy, hogy csak az utolsó negyedben dőlt el a meccs sorsa. A szombathelyieknek vérmes reményeik nem lehetnek a Nyéki Imre uszodában – ezúttal a kétgólos vereség is tisztes eredmény lenne. Érdekesség, hogy a két együttes korábban az első osztályban nem találkozott egymással – a szerdai lesz az első összecsapásuk.

– Megtiszteltetés ilyen nemes ellenfél ellen játszani, biztos vagyok bent, hogy számunkra jó tanulópénz, tanulási lehetőség lesz a találkozó – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – S ha az OSC ellen ezeket meg tudjuk valósítani, akkor gyengébb csapatok ellen eredményesek is lehetünk. Akkor lennék tehát elégedett, ha a saját játékunkat játszanánk, még ha tisztában is vagyok vele, egy ilyen kaliberű csapat ellen nincs esélyünk. Ezúttal a fiatalok még több szerepet kapnak, a keret tagja lesz Baranyai Ákos és Ekler Zsombor is – számukra (is) nagy élmény lesz a mérkőzés.

A szombathelyiekhez kapcsolódó hír, hogy  a jövő szerdai, Eger elleni bajnokit nem  az eredeti sorsolás szerint Szombathelyen, hanem Egerben rendezik meg 18 órai kezdettel. 

Vissza a Hírek oldalra