Főoldal

Takács talpra ugrasztotta a közönséget

Az AVUS vízilabdázója történelmi gólt szerzett a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok ellen.

Takács talpra ugrasztotta a közönséget

Takács Kristóf bedobta, a közönség pedig egy emberként ugrott talpra. Pedig ekkor is még csak 1-8-at mutatott a Fedett Uszoda eredményjelzője, de bánta kánya: az aligátorok a második negyedben megszerezték történetük első OB I-es találatát. Ráadásul nem is akárki, hanem a - többek között - Bajnokok Ligája-első - Szolnok ellen.

- Mindig feldob, ha erős csapattal játszunk, ilyenkor a szokásosnál is motiváltabb vagyok, mint egy átlagos meccsen  – jelezte a 23 éves Takács Kristóf. – Ez persze nem azt jelenti, hogy egy gyengébb csapat ellen gond van a motivációval – dehogy! Mindenestre öröm ilyen szintű gárdák ellen gyakorolni, ráadásul teher, vagy különösebb elvárás nélkül pólózhattunk. Ami a meccset illeti, minden egyes párharcban érezni lehetett, hogy fizikálisan milyen bivalyerősek, persze játékban is és nem mondok újat, de valamennyi poszton jobbak nálunk a szolnokiak. Bosszant viszont, hogy sok könnyű gólt kaptunk, úgy gondolom, a két csapat között nagyjából 14 gól a különbség, ha minden összejött volna, tíz a differencia, de mert főleg támadásban gyengén teljesítettünk, 20 lett közte. Szóval lehetett volna kisebb is a különbség. A gólom? Egy emberelőnyös szituáció után Kiss Csabától kaptam a passzt, és sikerült a hálóba találnom. Mivel ez volt az első OB I-es találatom – csakúgy mint a csapaté – illene süteményre vendégül látnom társaimat… Visszatérve még a meccsre, a közönség fantasztikus volt, a lefújás után az öltözőben beszéltünk is róla, pályafutásunk alatt már mindannyian szenvedtünk el nagy különbségű vereségeket – mint most is. De szerdán úgy ünnepeltek, mintha győztünk volna: ez rengeteget jelentett számunkra. Szerencsére a nézők is tisztában voltak vele, a Szolnok más kategória. Egyébként az alföldi gárda egy pillanatra sem engedett ki, 15 gólos különbségnél is jött előre, játékosai ugyanúgy faultoltak, mint az összecsapás elején.  Gondolom ebben az is közrejátszott, hogy – ha jól tudom – nyáron szinte nem is vívott felkészülési találkozót a Szolnok, játékosai már ki voltak éhezve a vízilabdára. Beszéljünk őszintén, csakúgy mint a Szolnok, az  FTC vagy az OSC ellen sincs sok sanszunk. Ugyanakkor a többiek ellen már igenis lesz keresnivalónk.

- Szombaton a Fradihoz megyünk, nem lehet más célunk, hogy egy jó meccset játsszunk, az eredmény másodlagos, és egy ilyen összecsapásból a fiatalok is sokat tanulhatnak. Szerdán utazunk a BVSC-hez, aztán szombaton jön a Vasas – egyik sem lesz egyszerű meccs, de az biztos, hogy erővel bírjuk a meccseket. Matajsz Márk rengeteg figyelmet fordít a fizikai felkészítésre is, nagyon sokat kondizunk is. Az erő tehát velünk van. - zárta szavait Takács.

Vissza a Hírek oldalra