Főoldal

Szentesen zárjuk az alapszakaszt

Az E. ON OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén szombaton 18 órakor a B csoportban az AVUS a Metalcom Szentes vendége lesz

Szentesen zárjuk az alapszakaszt

A 16 ponttal az ötödik helyen álló szentesieknek még van esélyük a felsőházi rájátszásra – de erre csak akkor marad sanszuk, ha legyőzik az AVUS-t. A Pellei Csaba vezette együttesben szerepel többek között az elmúlt bajnokságban a szombathelyieket erősítő Ivan Basara. A hetedik helyen álló aligátorok viszont remek formában vannak, utolsó két meccsüket – Kaposvár 13-11, Vasas 10-8 – egyaránt megnyerték. Ráadásul van miért visszavágniuk: az őszi, szombathelyi meccsen a Szentes 12-11-re nyert.

– A Szentes nagyon erős, komplett együttes, amelyet 12 kész, bármilyen körülmények között nyugodtan bevethető játékos alkot – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Tehát elsősorban csapatként erősek, abban van az erejük, amellett, hogy egyénileg is vannak kiemelkedő tudású játékosaik – ilyen például Basara. De a centereikre is nagyon oda kell figyelnünk. A szentesiek tehát a mérkőzés esélyesei, így a tét is az ő vállukat nyomja. Mi lendületben vagyunk, egyre inkább összeáll a csapatunk és ha úgy játszunk, mint az előző két meccsünkün és olyan hatékonyan védekezünk, akkor van esélyünk a bravúrra, a győzelemre. Kisebb sérülések, betegségek befolyásolták a heti munkát - de teljes kerettel utazunk, valamennyi játékosunk hadrafogható. Nagy segítség, hogy klubunk jóvoltából már pénteken útra kelhettünk és az éjszakát Szentesen töltjük - így pihenten szállhatunk vízbe szombaton. 

A szentesi meccsel zárul az alapszakasz, majd következik a középszakasz. A csapatok viszik magukkal eddigi pontjaikat. 

Vissza a Hírek oldalra