Főoldal

Sosem felejti el az AVUS-t

A Budapest Honvéd OB I-es együtteséhez igazolt az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület játékosa, Ekler Bendegúz.

Sosem felejti el az AVUS-t

A jellemzően a saját nevelésű játékosokra támaszkodó AVUS egyik legtehetségesebb pólósa a 19 éves Ekler Bendegúz volt. A 2018-ban a magyar ifjúsági válogatottal a szombathelyi Tófürdőn világbajnoki bronzérmes pólós két esztendőre a Budapest Honvédhoz szerződött. Ekler összesen 12 évet töltött az aligátoroknál, ahol remek alapokat kapott, kiváló pólóst neveltek belőle. Ekler 2015/2016-ban OB II-es, 2016/2017-ben pedig OB I/B-s bajnoki címet szerzett az aligátorokkal.

– Az általános iskola első osztályában, hétéves koromban kezdtem el úszni az AVUS-ban – mondta Ekler Bendegúz. – Ekkor ugye még csak a helyes úszást sajátítottam el, majd az évek során megtanítottak vízilabdázni is. Végigjártam valamennyi korosztályt, de például amikor a gyermekcsapatban szerepeltem, már feljátszottam a serdülőbe, amikor serdülőben, akkor az ifibe, az ifiből pedig a felnőttbe. Rengeteg emlékezetes meccset vívtam az aligátorokkal, legnagyobb élményeim közé tartozik, amikor feljutottunk az OB I/B-be, majd egy év múlva az OB I-be. Itt pedig valamennyi győztes meccs emlékezetes marad számomra, nem tudnék egyet kiemelni – szerencsére volt jó néhány. Nekem a legjobban a játék a Vasas elleni idegenbeli mérkőzéseken ment, két egymást követő szezonban is nyerni tudtunk a Komjádi uszodában, s mindkét meccsen sikerült sokat hozzátennem a bravúros győzelmekhez.

Ekler nem csak a Vasas, hanem új csapata, a Honvéd ellen is kitett magáért. A budapesti bajnokin négy, a szombathelyin három gólt dobott. Lehet, hogy ez a két meccs győzte meg a kispestieket?
– Nem tudom, de biztosan sokat jelentett, hogy mindkét találkozón jól ment a játék – jelezte Ekler. – Még januárban keresett meg a Honvéd jelenlegi edzője, Szivós Márton, hogy lenne-e kedvem náluk pólózni, majd dr. Steinmetz Barnabás szakosztályvezető eljött Szombathelyre és megbeszéltük a dolgokat. Meg­egyeztünk, hogy nyártól náluk folytatom. A döntésem nem függött össze azzal, hogy időközben kiderült, az AVUS az OB I helyett az OB I/B-ben folytatja. Mindenképpen váltani akartam, szerettem volna szintet lépni – és úgy érzem, itt jobban szem előtt vagyok. A tanulást sem hanyagolom el, most érettségiztem és a Testnevelési Egyetemre jelentkeztem. Három hete edzek a Honvéddal, barátságosan fogadtak, úgy gondolom, viszonylag sok játéklehetőséget kapok. A barátnőmmel költöztem fel, szerintem jól elboldogulunk majd. Persze nem volt könnyű itt hagyni a családomat, de a nővérem, Luca már kitaposta ezt az utat, ő is Budapesten sportol és él. Természetesen figyelemmel kísérem majd az AVUS szereplését, már csak azért is, mert két öcsém, Zsombor és Botond is a klubban vízilabdázik. Rengeteget köszönhetek az AVUS-nak, valamennyi szombathelyi edzőmnek hálával tartozom, mindegyiküktől tanultam valamit. Mindannyian hozzátettek a karrieremhez. Hozzájuk hasonlóan sokat köszönhetek játékostársaimnak, a korábbi elnöknek, Juhász Tibornak, aki sokat segített. És sokat köszönhetek a jelenlegi elnöknek, Bánfi Péternek is – no és ne felejtsük ki a szenzációs szurkolóinkat sem. Nem csak szakmailag, emberileg is rengeteget kaptam a klubtól, ezt sosem felejtem el.

Vissza a Hírek oldalra