Főoldal

Remek helytállás, minimális vereség

Óriási csatában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a 9-12. helyért való rájátszásban egy góllal kikapott, így a folytatásban a 11-12. helyért mérkőzhet.

Remek helytállás, minimális vereség

Szentesi VK-AVUS 12-11 (2-2, 4-4, 3-3, 3-2). – Szentes, 200 néző, rájátszás a 9-12. helyért, vezette: Kovács Cs. T., Tóth S.

Szentes: Meixner – Kiss K., Nagy M. 2, VÖRÖS 3, PELLEI F. 2, SOMOGYI 2, Kriszoszpatisz 1. Csere: Kókai, Pellei K. 1, Tóth Gy., Hegedűs 1, Kuzmenko. Edző: Pellei Csaba.

AVUS: Horváth A. – Irmes, Ekler B., Takács K., Kiss Cs. 2, BASARA 3, Kurucz 1. Csere: Polovic 2, Sági, Baj, Juhász M., GARANCSY 3, Hajmási, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Támadásban sok hibával, védekezésben viszont határozottan kezdtek a csapatok, így csak több mint két és fél percnyi játék után szerzett vezetést a Szentes. A hazaiak rövidesen növelték előnyüket, és már csak szűk két perc volt hátra, amikor Garancsy megszerezte a vasiak első találatát (2-1). Aztán nem sokkal később Basara szabaddobásból bombázott a hálóba. A második negyed az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a szentesiek két góllal elhúztak, de a szombathelyiek kapaszkodtak. Noha a hazaiak vezettek, a vendégeknek mindig volt válaszuk. A nagyszünetre 6-6-os döntetlennel vonultak a csapatok. A harmadik negyedben a meccs során először, Polovic találatával átvette a vezetést az AVUS (6-7). Felváltva estek a gólok, izgalmas, kiélezett volt a találkozó. Az utolsó negyed 9-9-ről kezdődött. A záró nyolc perc első találatát Garancsy szerezte, de amíg a vendégek kihagyták helyzeteiket, addig az alföldiek jól sáfárkodtak lehetőségeikkel. Noha hosszú percekig 11-10 volt az állás, újabb gólt, negyven másoderccel a lefújás előtt a szentesiek szereztek (12-10), így eldőlt a találkozó. A végletekig kiélezett csatában bármelyik együttes nyerhetett volna. 

A hét pontig tartó párharcot tehát a Szentes 7-1-re nyerte.

Az aligátorok a folytatásban a 11-12. helyért a Pécs-Tatabánya összecsapás vesztesével játszanak, ahol az állás: 4-4.

Vissza a Hírek oldalra