Főoldal

Óriási csatában maradtunk alul

Az OB I-es vízilabda-bajnokság nyitófordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nagy csatában, gólzáporos meccsen kapott ki.

Óriási csatában maradtunk alul

AVUS-BVSC Szombathely 12-14 (2-3, 5-3, 4-3, 1-5). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 1. forduló, vezette: Marjay, Kovács S.

AVUS: KOVÁCS B. – JONAVOVICS 3, Szőke Sz. 2, Turnai, MARNITZ 4, Irmes 2, Takács J. Csere: Ekler B. 1, Polovic, Szabó B., Hajmási, Sági, Ekler Zs. Edző: Matajsz Márk.

BVSC: SZAKONYI – CSAPÓ 3, Kovács P. 1, PÁSZTOR 3, Mészáros, SUGÁR 3, Szabó B. 1. Csere: Györke, Czigány 1, Mladoniczky, Tanczer, Ágh, Létay, Lajkó 2. Edző: Szűcs Levente,

A szombathelyiek hozták el a labdát, ám az első gólt egy perc elteltével a vendégek szerezték. Majd Pásztor büntetőjével kétgólosra növelték előnyüket a fővárosiak. A hazaiak pontatlanul céloztak, a vendégek kapusa biztosan hárította próbálkozásaikat. A BVSC pedig közben háromgólosra növelte előnyét (0-3). A bajnokság első szombathelyi találatát két és fél perccel a negyed lefújása előtt Marnitz szerezte büntetőből (1-3). Majd Pásztor óriási ziccerből, egy méterről addig-addig lóbálta, míg lövését Kovács bravúrral védte, az ellentámadásból viszont Irmes betalált (2-3). A negyed végére elkapták a fonalat, belelendültek az aligátorok.

A második negyedet góllal inditották a vendégek, ám mielőtt megléphettek volna, Jovanovics betalált. Felváltva estek a gólok, kiegyenlítette az AVUS (5-5). Kovács remekül védett, lehúzta a rolót. Nagy küzdelem folyt minden egyes labdáért, teljesen egyenlő erők csatáztak a vízben. Ötven másodperccel a negyed befejezése előtt Szőke Szabolcs találatával először vezetette a meccsen az AVUS: 7-6.

Szünet után egy távoli góllal egalizált a BVSC, aztán Jovanovics éles szögből, jobbról a hosszúba bombázott (8-7). Folytatódott a gólgyártás, valamivel több mint öt perc elteltével 9-8-ra vezettek az aligátorok, aztán egy lefordulás után Ekler Bendegúz góljával már 10-8-ra. A vendégek viszont 10-9-ra feljöttek, de a negyed zárásaként Marnitz óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (11-9).

Az utolsó negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, öt perccel a lefújás előtt még 12-11-re vezettek a vasiak, ám egy perc alatt kiegyenlítettek a fővárosiak, akik egy akcióból és egy büntetőből szerzett góllal a hajrában megnyerték a kiegyenlített mérkőzést. A hazaiak minden dicséretet megérdemelnek, nem véletlen, hogy a lefújás után a szurkolók -jogosan - éltették, megtapsolták kedvenceiket.

Vissza a Hírek oldalra