Főoldal

Mindenki beletette a maximumot

A Dunántúli Gyermek I. bajnokságban szereplő AVUS remekül teljesített a szezon kényszerű zárásáig.

Mindenki beletette a maximumot

A Hajmási András vezette, Dunántúli Gyermek I. bajnokságban szereplő csapatunk százszázalékos teljesítménnyel zárta az alapszakasz A csoportját - mind a tíz meccsét megnyerte. Az aligátorok az első fordulóban a Komáromot 34-0-ra, a Cápa VK-t 24-1-re verték. A második fordulóban az Oázist 27-2-re, a Sopront 14-6-re verték az aligátorok. A harmadik, szombathelyi körben a Velence Plus I. csapatát 24-3-ra, a Cápa VK-t 18-4-re győzték le a mieink. A negyedik fordulóban a Komárom ellen 25-1-re, Oázissal szemben 15-2-re diadalmaskodtak. Az utolsó, ötödik fordulóban a Velence Plus I. alakulatát 12-1-re, a Sopront 10-7-re győzték le a vasiak. Tíz meccs, tíz győzelem, 203 dobott, 27 kapott gól, 30 pont – csoportelsőként jutott az AVUS a felsőházi rájátszásba.

A felsőház 1. fordulójában a Cápát 23-1-re, a Pécset 11-6-ra legyőzték az aligátorok, a második, kaposvári körben a házigazdáktól 10-7-re, a Balaton VK-tól 15-9-re kaptak ki a vasiak. Ezt követően a szövetség felfüggesztette a bajnokságokat – az aligátorok tehát végül a harmadik helyen zártak.

-Először is nagyon sajnálom, hogy nem sikerült befejezni ezt az évet, így rossz szájízzel fejeztük be a szezont – mondta a csapat edzője, Hajmási András. -  Ősszel csoportunkat elsőként zárva bejutottunk a rájátszásba, ahol a 3. helyen álltunk a bajnokság félbeszakadásakor. A tavaszi versenyidőszak mindig a rájátszásokról szól, ahol már kiélezett mérkőzésekre lehet számítani, ezeket meg is kaptuk, hiszen a másik csoportból továbbjutó csapatok mindegyike jó erőt képviselt - így a Balaton VK, a Kaposvár, a Pécs. Januárban sikerült a Mladost Zagreb 2006-os csapatával is edzőmérkőzéseket játszani, ahol szintén voltak biztató jelek. Az edzéslátogatottsággal abszolút elégedett voltam, aki tudott, szinte kivétel nélkül jelen volt az edzéseken, de mint tudjuk, a sportot nem is lehet másképp csinálni, ha szeretnénk valamit elérni. Egyénileg nem emelnék ki senkit, az egész csapatot dicséret illeti az edzésmunkát illetően, mindenki beletette szinte mindig a maximumot. Nyáron folytatjuk tovább együtt a közös munkát, hiszen kezdődik az Országos Bajnokság Felsőháza, ami már a vízilabda egy következő szintje. De ha így folytatjuk, ahogy idén, hiszem, hogy jó eredményeket tudunk majd elérni!

A csapat tagjai. Joó Soma, Rózsahegyi Donát, Horváth Richárd, Somos Zsombor, Sántha Csongor, Goldschmidt Dominik, Gutléber Máté, Simon Bence, Galambos Ádám, Dombóvári Dávid, Doma Máté, Makarenko Balázs, Mihalcsics Tamás, Tancsics Nándor, Horváth Levente, Medres Mátyás, Babics Marcell, Sásdi Noel.

Vissza a Hírek oldalra