Főoldal

Megszorongattuk a Honvédot

Az OB I-es vízilabda-bajnokság idei utolsó fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) három góllal kikapott a Honvédtól.

Megszorongattuk a Honvédot

Budapest Honvéd–AVUS 8-5 (1-0, 2-3, 1-1, 4-1). –  Budapest, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, A csoport, 8. forduló, vezette: Petik, Füzesi.
 Honvéd: DECKER – Manhercz Á. 1, SZIVÓS 2, Simizu, Simon A., Juhász Zs., KISS G. 2. Csere: Kiss B. 1, Kardos, 1, Illés S., Szirányi, Simon, Fülöp 1. Edző: Merész András 
 AVUS: HORVÁTH A. – Kiss Cs., Takács K., Garancsy, Basara 1, BAJ 3, Irmes. Csere: Polovic 1, Ekler, Takács J., Juhász M., Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Sok hibával kezdtek a csapatok, mindkét oldalon több kecsegtető helyzet is kimaradt. A kapusok remekül védtek, így hat és fél percet kellett várni az első gólra – egy emberelőnyös szituációt Szívós váltott gólra. A második negyed újabb emberelőnyös hazai góllal indult,  közel tíz perc telt el a meccsből, amikor Polovic révén a vasiak megszerezték első találatukat. Felváltva estek a gólok, az aligátorok nagyot küzdöttek, és Baj két gyors góljának köszönhetően a szünetre 3-3-as döntetlennel vonultak a csapatok. A harmadik felvonásban  óriási csata folyt minden egyes labdáért, de gól csak a két perccel a negyed vége előtt, Basara büntetőjéből született (3-4). Ám a fővárosiak egyenlítettek, így 4-4-ről indult a mindent eldöntő, utolsó negyedben két góllal elhúztak a hazaiak, ám a vendégek nem adták fel: Baj szépített (6-5). Ám a honvédosok megrázták magukat és egy akciógóllal, majd egy büntetőből elért találattal lezárták a mérkőzést: 8-5.
Az AVUS különösen védekezezésben teljesített jól, vállalható vereséget szenvedett.

Matajsz Márk: – Nagy dicséret illeti csapatomat, jár az elismerés a fiúknak. Azt kértem, hogy az év utolsó mérkőzésén álljunk helyt, és ezt ők maximálisan megtették. Kiélezett mérkőzést játszottunk, sajnos a végén kijött a rutintalanság és a fáradtság, de így ki lehet kapni a Honvédtól.

További eredmények: BVSC–Pécs 11-12, Eger–Szentes 13-8. A KSI–FTC mérkőzést csütörtökön játsszák. 

Az A csoport állása: 1. FTC 21 pont, 2. Eger 21, 3. Honvéd 13, 4. Pécs 10, 5. BVSC 10, 6. Szentes 7, 7. AVUS 6, 8. KSI 0. 

Vissza a Hírek oldalra