Főoldal

Lőtávolban a 9-12. hely!

Az E.On OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsó, nyolcadik fordulójában szombaton 17 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Tatabányát látja vendégül.

Lőtávolban a 9-12. hely!

Mindkét együttes számára nagy tétje van a találkozónak. Az AVUS 21 ponttal ötödik, a Tatabánya mögötte három ponttal lemaradva (18) hatodik. Mivel azonos pontszám esetén elsőként az egymás elleni eredmény rangsorol (Tatabányán az AVUS 9-7-re győzött), ha a vendégek három góllal nyernek (vagy kettővel, és legalább tíz gólt dobnak), megelőzik a vasiakat. A lényeget tekintve azonban semmi sem változik, az aligátorok jelen állás szerint és előbbi esetben is a 13–16. helyért játszhatnak, csak a leendő ellenfél változik. Viszont ha az AVUS nyer és az előtte álló, negyedik, 23 pontos Szentes kikap, a szombathelyiek végeznek a negyedik helyen – s akkor a 9–12. helyért meccselhetnek a folytatásban. 

– Abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy van még esélyünk feljebb lépni a táblázaton – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Persze ez nem csak rajtunk múlik, némi szerencse kell hozzá. Ami a szombati találkozót illeti,  a korábbi, tatabányai meccsből nem lehet kiindulni, ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Viszont önbizalmat meríthetünk az eredményből, hiszen kiderült, ez egy verhető csapat. Ugyanakkor fizikálisan nagyon erős, komplett együttes. Nehéz meccsre, de győzelemre számítok.

Vissza a Hírek oldalra