Főoldal

Két gól, két tálca hatlapos

A Tatabánya ellen duplázó Juhász Máté nagy részt vállalt OB I-es csapatunk szombati diadalából.

Két gól, két tálca hatlapos

Három perc 19 másodperc volt hátra a szombati AVUS-Tatabánya (11-6) OB I-es helyosztó harmadik negyedéből, amikor a vasiak saját nevelésű játékosa, Juhász Máté megszerezte csapata ötödik (5-4-re alakult ekkor az állás), saját maga első gólját. Ráadásul Juhásznak ez volt élete első OB I-es gólja! Máté aztán kicsivel több, mint két perc múlva, azaz 1.19-cel a harmadik felvonás vége előtt ismét betalált – 7-5-re módosítva a meccs eredményét. Azaz Juhász döntő részt vállalt csapata győzelméből.

- Így a bajnokság végén mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon fáradtak vagyunk, de mindenképpen szerettük volna győzelemmel kezdeni a Tatabánya elleni párharcot – mondta Juhász Máté. – A tatabányaiak ellen eddig két jó meccset vívtunk, és az első két negyed ezúttal is kifejezetten izgalmas, színvonalas játékot hozott. A harmadik negyedben sikerült elhúznunk és bár túlzás lenne azt állítani, hogy ekkor már tudtam, meglesz a meccs – azért már nagyon bíztam bent. Más kérdés, hogy öt gól különbség nem volt a két csapat között, a harmadik negyedben többször is mellénk áll Fortuna – volt, hogy a gólvonalunkon úszott végig a labda. A lényeg azonban, hogy nyertünk. Szeretnénk a második meccsen, szerdán lezárni a párharcot. A győzelem mellett annak is örülök, hogy megszereztem első OB I-es gólomat, amit hamarosan egy második is követett. Az elsőnél lefordulás után megúsztunk és tulajdonképpen más is befejezhette volna az akciót – végül én találtam a kapuba. Természetesen nagyon boldog voltam, hiszen mégiscsak ez volt az első OB I-es találatom. A gól jót tett a játékomnak is, ráadásul még egy gólt sikerült dobnom. Ivan Basara berobbant az ekkor már szétzilált védelem közé, lövése még kijött a kapusról, a kipattanót azonban négy-öt méterről a hálóba vágtam. Ennek sem örültem kevésbé, mint az elsőnek. Nem csak a gólok miatt mondom, de szerintem egyébként is jól ment a játék, hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez. Egyébként tudom a feladatom: mivel megszereztem első elsőosztályú gólomat, ez kötelezettséggel is jár. Gólonként ugyanis egy tálca süteményre kell vendégül látnom a csapatot, s mivel kettőt dobtam, így kettővel jövök. Szóval vagy kedden, vagy a szerdai meccs után két tálca hatlapossal megvendégelem a fiúkat.

Míg az OB I/B-ben a fiatalok több, addig a világ legerősebb bajnokságának számon tartott magyar első osztályban kevesebb lehetőséget kapnak a saját nevelésű helyi fiatalok. Juhász Mátét azonban ez nem zavarja.

-Teljesen rendben van, hogy a mester – pláne az első évben – a rutinosabb játékosoknak szavaz több bizalmat, hiszen mégiscsak az OB I-ről beszélünk. Saját bőrömön tapasztalom, mekkor a különbség a két osztály között. Másrészt Matajsz Márk jól rotálja a csapatot, így nekünk, fiataloknak sem lehet okunk a játékpercekre.

A két csapat szerdán 17.30-as kezdéssel Tatabányán száll ismét vízbe, Amennyibn az AVUS nyer, 13., ha kikap, szombaton következik a mindent eldöntő utolsó meccs.

Vissza a Hírek oldalra