Főoldal

Hét gólt lőttünk az OSC-nek

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 3. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) 12 góllal kikapott a legutóbbi ezüstérmes OSC otthonában.

Hét gólt lőttünk az OSC-nek

A-HÍD OSC ÚJBUDA–AVUS 19–7 (3–0, 6–2, 6–1, 4–4). – Budapest, Nyéki uszoda, 100 néző, vezette: Várkonyi, Tóth I.
 

OSC: B. Mitrovics – Kovács Gergő 1, ERDÉLYI 2, Salamon F. 2, Hárai, Randjelovics 1, MANHERCZ K. 2. Csere: Lévai, UKROPINA 3, Seman 2, UBOVICS 3, Tóth M. 2, Szabó Balázs 1, Bognár B. Edző: Vad Lajos
 

AVUS: Horváth A. – Szőke B., Szőke Sz. 2, Ekler B. 1, Turnai B., IRMES 2, Ekler Zs. 1. Csere: Kovács B., Sági, Szabó I. Bence, Polovic, Jovanovics 1, Sebestyén, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

A mérkőzés elején kimondottan jól tartotta magát a bajnoki ezüstérmes, a három Bajnokok Ligája selejtezőjét simán nyerő, magyar és szerb válogatottakat felvonultató OSC ellen az AVUS. Közel három percnyi játék után emberelőnyből szerzett vezetést az OSC. Aztán nem egészen újabb egy perc után Manhercz büntetőjével kettővel mentek a hazaiak. A vasiak jól védekeztek, viszont támadásban kihagyták helyzeteiket, a negyed vége előtt megszerezte harmadik gólját is az OSC (3-0).

A második negyedben két és fél perc alatt három gólt dobott a hazai gárda: 6-0, eldőlt a meccs. Az AVUS első gólját Irmes szerezte büntetőből, de mivel ebben a nyolc percben még csupán egyszer találtak be az aligátorok, a nagyszünetben 9-2-re vezettek Vad Lajos tanítványai.

A harmadik negyedben sem lassított a hazai együttes, így az utolsó negyed kezdete előtt 15-3-at mutatott az eredményjelzőtábla.

A vasiak azonban nem adták fel, mentek előre, és mivel védekezésük is feljavult, egál volt a mérkőzés. Noha a hazaiak 19-5-re is vezettek, az utolsó két gólt – Ekler Zsombor büntetőjével és Szőke Szabolcs megúszásából - a szombathelyiek szerezték – így 19-7-el zárult a találkozó.

Matajsz Márk: – Elismerésem az OSC-nek, megérdemelten nyert, sokkal jobb csapat nálunk. Tanulni jöttünk Budapestre, azt kértem a fiúktól, hogy amit a hét elején gyakoroltunk, azt szeretném viszontlátni. Maximálisan elégedett vagyok a csapatommal, mert amit megbeszéltünk, azt betartották, lőttünk hét gólt a kiváló OSC-nek.

További eredmények: Eger-Kaposvár 17-6, Budapest Honvéd-Szentes 7-6, BVSC-Vasas 11-10.

Vissza a Hírek oldalra