Főoldal

Fokozatosan szoknak vissza a munkába

Péter Imre készíti fel a serdülő és ifjúsági együttesünket.

Fokozatosan szoknak vissza a munkába

A Tófürdő után immáron a Fedett Uszodában edzenek az AVUS korosztályos csapatai. A gyermek és ifjúsági együttes Péter Imre irányításával készül.

-A járvány miatt több mint három hónapot kihagytak a játékosok, úgyhogy egyelőre a rávezető edzéseknél járunk – mondta Péter Imre. – Őszintén szólva rosszabbra, nagyobb visszaesésre számítottam a formájukat és az erőállapotukat illetően. Mindenesetre így is idő kell, mire ismét felveszik a korábbi ritmust és eljutnak addig a szintig, amelyen voltak. És persze nagyon fontos, hogy senki se sérüljön meg, ezért csak fokozatosan emeljük a terhelést. Napi egy tréninggel, együtt készül a serdülő és ifjúsági együttes, ha teljes a létszám, akkor 23-an, 24-en vagyunk. Július 20-től kezdődik majd az úgynevezett edzőtábor, amikor már napi két vízi és egy szárazföldi edzésünk lesz. Emiatt azt kértem a játékosoktól, hogy aki szeretne, még július 20. előtt menjen el nyaralni. Sokan így is tettek, ezért a héten vagyunk eddig a legkevesebben, összesen tíz-tizenkét serdülő és ifipólósnak tartok edzéseket. Az első két két hétben azonban teljes létszámmal tréningeztünk, lelkesen végzik a munkát a fiúk, élvezték és élvezik, hogy hosszú idő után ismét pólózhatnak. Szerencsénk volt az időjárással is, a Tófürdőn csupán egy edzést kellett félbeszakítanunk a vihar miatt.

A serdülők és az ifik hamarosan a Lemhényi Dezső és a Vízvári György kupában szállnak vízbe.

-Mivel a felkészülés elején rendezik a tornát, így különösebb célunk nem lehet, csupán az, hogy minél jobban megismerjem a meccseken a csapataimat – folytatta Péter. – Számunkra egy-egy jó edzőmérkőzésnek felelnek meg a találkozók.

Vissza a Hírek oldalra