Főoldal

Ezüstérmes az AVUS!

A III. Aligátor Kupán az aligátorok szombaton nagy csatában verték a pécsieket.

Ezüstérmes az AVUS!

AVUS-Pécsi VSK 9-8 (3-1, 1-2, 4-4, 1-1). – AVUS-uszoda, felkészülési torna, harmadik mérkőzés, vezette: Marnicz, Bene

AVUS: Horváth A. – Garancsy 3, Kiss Cs., Irmes, Takács K. 2, Takács J. 1, Basara 1. Csere: Kovács B., Ekler B. 2, Polovic, Hajmási, Kurucz, Sági. Edző: Matajsz Márk.

A szombathelyieknél kézsérülés miatt hiányzott Baj Marcell. Hosszú, több mint négy percnyi gólcsendet tört meg egy szép támadás végén Garancsy András (1-0). A vasiak jól védekeztek, a pécsiek vagy lövőhelyzetbe sem kerültek, vagy a próbálkozások lejöttek a blokkról, esetleg Horváth hárított.

A második negyed negyedik percében Ivan Basarát brutalitásért – kissé szigorúan - cserével végleg kiállították, a kulcsember kiválása kissé megfogta a házigazdákat. A szünetre 4-3-as hazai vezetéssel mehettek a csapatok.

A harmadik negyedben mindkét csapat kinyitotta a gólcsapot, az aligátorok 8-5-re elhúztak, ám elég volt néhány figyelmetlenség, és a pécsiek egy gólra felzárkóztak. Ráadásul Ekler Bendegúz jobb szeme mellett felrepedt és vérzett a bőr – a fiatal játékos később jókora tapasszal a fején foglalt helyén a lelátón. S tegyük hozzá: ekkor már nem volt a vízben a kipontozódott Polovic sem. Az utolsó negyedre 7-7-el fordultak a csapatok.

Az immáron kisé foghíjas vasiak nem adták fel, nagyot küzdöttek, jól védekeztek, igaz a kapu előtt gyakran elkapkodták akcióikat. Bő egy perccel a vége előtt Takács Kristóf góljával 9-8-re vezetett az AVUS, amely végül kivédekezte az utolsó pécsi támadást – hat másodperccel a vége előtt Kiss Csaba fülelt le egy átadást.

A pécsi gólszerzők: Jakab 3, Csaba, Chilkó 2-2, Krizán 1.

A másik mérkőzésen: Racionet Honvéd-UVSE 11-8 (3-1, 4-1, 1-2, 3-4).

A torna végeredménye: 1. Racionet Honvéd 9 pont, 2. AVUS 6, 3. Pécs 3, 4. UVSE 0.

Vissza a Hírek oldalra