Főoldal

Ez a harc lesz a végső: Győzni megyünk Békéscsabára!

Az OB I/B-s felsőházi rájátszás utolsó, nyolcadik fordulójában szombaton 11 órakor az éllovas AVUS a második Békéscsaba vendége lesz.

Ez a harc lesz a végső: Győzni megyünk Békéscsabára!

A tabellát az aligátorok vezetik 26 ponttal a második, 23 egységet gyűjtött Békéscsaba előtt. Amennyiben tehát a mieink győznek, vagy döntetlenre végeznek, feljutnak az OB I-be. Ha a Csaba nyer, pontszámban beéri az AVUS-t, s mert Szombathelyen döntetlen (9-9) lett a két csapat találkozója, a viharsarki gárda jut fel. Azonos pontszámnál ugyanis az egymás elleni eredmény számít.

De! A második helyezett is osztályozót vív, vagy az OB I-es Szentes vagy a KSI lesz az ezüstérmes ellenfele. A párharc oda-visszavágós rendszerben zajlik. Tehát magyarul: az AVUS vagy elsőként csont nélkül feljut, vagy veresège esetèn, legrosszabb esetben is osztályozót vív. Matajsz Márk azonban nem számolgat: győzni küldi a nyitott csabai medencébe csapatát.

- Eljött az utolsó meccs, nincs idő tovább gondolkodni, matekozni – nyernünk kell Békéscsabán, és akkor nem kell számolgatnunk – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Noha számunkra a döntetlen is elég az elsőséghez, természetesen nem erre apellálunk, hanem mint mondtam is, győzni akarunk. Persze, ha az utolsó percben mondjuk döntetlenre áll a meccs, akkor már kimondottan taktikusan kell vízilabdáznunk. A fiúk vállára ezúttal sem teszek felesleges terhet, ugyanakkor hangsúlyoztam, tegyenek félre mindent - fábarátnőt, szerelmi csalódást - csak a meccsre koncentráljanak. Hétfőre szabadnapot kaptak a fiúk, azóta rendesem edzenek, úgy látom, harapnak a fiúk. Faramuci a helyzet, mert a Békéscsaba lehet első, második, harmadik, de negyedik is. Nekünk azonban csak magunkkal kell foglalkoznunk, nyerni akarunk. Valamennyi játékosom egészséges. 

Vissza a Hírek oldalra