Főoldal

Európa-bajnokot igazoltunk!

Európa-bajnoki arany- és világbajnoki ezüstérmes játékost igazolt az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Európa-bajnokot igazoltunk!

Kiss Csaba személyében megvan az OB I-be jutott AVUS első új igazolása. A 39 esztendős, szegedi születésű Kiss tízesztendős korában szülővárosában kezdett vízilabdázni, majd 1998 és 2004 között a Ferencvárosban pólózott. 2000-től 2004-ig a spanyol CN Sabadell együttesében szerepelt, majd hazaérkezése után 2010-ig az Egert erősítette. Ezt követően Szegeden vízilabdázott, a Tisza-parti városból érkezett Szombathelyre - két évre írt alá. 136-szor szerepelt a magyar válogatottban, legnagyobb sikerei közé az 1999-es olaszországi Európa-bajnokságon szerzett aranyérem és a 2005-ös montreali világbajnokságon nyert ezüst sorolható. Idehaza 2000-ben bajnoki címet nyert az FTC-vel.

- Az AVUS edzőjét, Matajsz Márkot gyermekkorom óta ismerem, együtt szerepeltünk az utánpótlás-válogatottakban, a Ferencvárosban és Spanyolországban is - mondta Kiss Csaba. - Azóta is heti kapcsolatban voltunk, és még tavasszal megkérdezte, lenne-e kedvem Szombathelyre igazolni. Amikor az aligátorok megnyerték az OB I/B-t, felgyorsultak az események. Juhász Tibor elnök úrral személyesen találkoztam, és pár perc alatt kiderült, ugyanúgy gondolkodunk a vízilabdáról. Innen pedig egyenes út vezetett a váltásig. Az elnök nem oly rég azt nyilatkozta, hogy a "Csomolungma meghódítására" készülnek és most az alaptáborban vannak. Nos, én már jártam a csúcson - mindent megteszek, hogy az AVUS-sal is minél magasabbra jussunk. Nem volt könnyű döntés, hogy szülővárosomból, Szegedről az ország másik felébe költözzek. Az, hogy miért hagytam el Szegedet, nemcsak egy újságcikket, talán egy könyvet is megérne. De ez már a múlt, fontosabb, hogy a jövőben rutinommal segítsek az aligátoroknak. Balkezes lévén a jobb oldalon számít rám Matajsz Márk, de ott játszok, ahol szükség van rám. Szimpatikus, hogy Szombathelyen támaszkodnak a fiatalokra, ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy az OB I-ben szükség van rutinos játékosokra is. Habár sohasem játszottam a másodosztályban, megnéztem néhány AVUS-meccset, tehát képben vagyok a gárda erejét illetően. Egy biztos: az OB I-ben sokkal gyorsabb, keményebb a játék, de hiszem, hogy megálljuk a helyünket. Nem levezetni érkeztem, szeretnék nagyot alkotni. Fizikálisan és mentálisan sincs gondom, motivációm is adott. Nem vagyok már fiatal, de ugyanúgy imádom ezt a sportágat, mint amikor elkezdtem pólózni.

Vissza a Hírek oldalra