Főoldal

Bravúros győzelem Kaposváron!

Az E. ON OB I-es alsóházi rájátszás 2. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) remek hajrát produkálva két góllal nyert somogyi riválisa ellen.

Bravúros győzelem Kaposváron!

Kaposvári VK-AVUS 9-11 (3-1, 3-3, 1-2, 2-5). – Kaposvár, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 2. forduló, vezette: Marjay, Tordai.

Kaposvár: Krémer – Lukács, Kovács 1, GIGA 2, BERTA 3, Tóth K., Telegdy. Csere: Dobos, Pataki, Varga Zs., VINDISCH 3. Edző: Berta József.

AVUS: Kovács B. – Irmes 1, Takács K., BASARA 2, Takács J. 1, KISS CS. 3, Garancsy 1. Csere: POLOVIC 2, Ekler B., Baj 1, Juhász M., Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Nem telt el egy perc sem a mérkőzésből, amikor első támadásukból Berta centergóljával megszerezték a vezetést a kaposváriak. Aztán sokáig semmi, mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, illetve a kapusok védtek. Basara találatával ugyan egyenlítette az AVUS, ám a negyed végén már 3-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelzőtábla. A második negyedben Kiss Csaba emberelőnyben szerzett góljával 3-2-re felzárkózott a vendéggárda, ám a hazaiak újra és újra elhúztak (5-3). A félidőre 6-4-es kaposvári vezetéssel vonultak a csapatok. A nagyszünet után Kiss Csaba négy perc elteltével jegyezte az első találatát, ám ahogy a vasiak egy gólra felzárkóztak a hazaiak újabb találatot szereztek. A negyed utolsó momentuma azonban Baj centerből elért gólja volt, így a mindent eldöntő utolsó nyolc perc 7-6-ról indult. A záró nyolc percben robbantott, állva hagyta ellenfelét az AVUS. Öt és fél perccel a meccs vége előtt Takács János egyenlített, majd a folytatásban a vendégek akarata érvényesült. Basara büntetőből, Polovic akcióból, Irmes pedig emberelőnyből találta be: eldőlt a mérkőzés. A hajrát remekül bíró aligátorok megérdemelten nyertek a sok kiállítással tarkított mérkőzésen.

További eredmények: Tatabánya-Szentes 7-5, Pécs-UVSE 11-6, KSI-Vasas 8-12.

Vissza a Hírek oldalra