Főoldal

Az élet vízilabda nélkül

Matajsz Márk, az OB I-es Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület edzője szeretné ha a vízben dőlnének el a meccsek, de nem sok esélyt lát a bajnokság folytatására.

Az élet vízilabda nélkül

Lassan egy hónapja, március 13-án tartott edzést utoljára csapatának Matajsz Márk vezetőedző – ezt követően bezárt az uszoda szünetelnek a vízilabda-bajnokság. Azóta az OB I-es együttese játékosai odahaza – a horvát Luka Jovanovic például Dubrovnikban – egyénileg készülnek a bajnokság folytatására. Ha ugyan lesz folytatás.

- Nagyon szeretném, hogy folytatódjon a bajnokság és a meccsek a medencében dőljenek el, de erre reálisan nézve kevés esélyt látok – mondta Matajsz Márk. – Tegyük fel, hogy kedvező esetben egy hónap múlva – május közepén – csitul vagy elmúlik ez a szörnyű járvány és kinyitnak az uszodák. Onnantól minimum egy négy-hat hetes felkészülést kellene végigcsinálniuk a csapatoknak, hogy egy bizonyos, nem túl magas szintre eljussanak. És ez alatt nem elsősorban a fizikai állapotot értem, sokkal inkább magát a játékot – az úszást, a lövéseket, a lábtempót Azt se felejtsük el, hogy a bajnokság a középszakasznál tart, itt már minden meccs élet-halál harc. Ráadásul sok légiós odahaza készül, nem biztos, hogy mindannyian visszatérnek – tehát nem ugyanazok a gárdák szerepelnének a folytatésban, mint eddig. Mi jó formában voltunk, nekünk különösen rosszkor jött a kényszerünet. Rendszeresen beszélek játékosaimmal, érdeklődök hogy vannak, szerencsére senki sem kapta el a vírust. Tóth Enikő erőnléti edzővel mindig leegyeztetjük a programot, amit a fiúknak el kell végezniük, változatos videós és szöveges anyagot is kapnak. Szóval ezzel a részével nincs gond, de a legnehezebb a bizonytalanság. Mert ugyan nyaranta is van egy hosszabb szünet, de akkor tudjuk, hogy meddig pihenhetünk, mikor kezdjük az edzéseket, mikor startol a bajnokság. Van egy felépített rendszer. Nekem is nehéz ez a szituáció, jobb híján meccseket nézek idehaza, Szentesen és betartom, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyom el a házamat. Most azzal segíthetjük a legtöbbet, hogy itthon maradunk. De nagyon hiányoznak a tréningek, a játékosok – tehát maga a vízilabda.

Vissza a Hírek oldalra