Főoldal

Vigyázzunk az idősekre!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kérése klubunkhoz.

Vigyázzunk az idősekre!

A koronavírus-járvány miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma levelet küldött klubunk számára (is), melyben kérik, hogy az idősekre - MINDANNYIAN - különösen figyeljünk oda.

Kérjük Önöket, hogy szervezzék meg a szurkolótáboruk időseinek ellátását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nevében szíves közreműködésüket és segítségüket szeretnénk kérni a jelenlegi járványügyi helyzetben az idősek – szüleink, nagyszüleink - védelmének érdekében. Mint az Önök előtt is ismeretes, Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus (COVID-19) járvánnyal kapcsolatban. A járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja az idősek, ők vannak kitéve leginkább a vírus közvetlen fenyegetésének – különösen akkor, ha más típusú betegséggel is küzdenek. Számukra a szakmai ajánlás egyértelműen az otthon maradás, a személyes társas érintkezések minimalizálása, lehetőleg nullára csökkentése. Ehhez azonban szükség van arra, hogy mi, fiatalabbak (18-49 év közötti korosztály), közösen támogassuk és segítsük az idősek életét ebben a kialakult helyzetben.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy szurkolóikon keresztül egyrészt segítsék a megfelelő információk, tájékoztatások eljuttatását az idősebb korosztályhoz. Vegyék rá az időseket, hogy valóban maradjanak otthon, valóban senkivel ne érintkezzenek személyesen; másrészt a fiatalabbak segítsék az így otthonukba szoruló időseket bevásárlással, gyógyszerek megvásárlásával, valamint a bezártságot enyhítő telefonos, skype-os, vagy egyéb közvetlen kontaktot nem igénylő kommunikációval. Fontos, hogy lehetőleg olyan személyek lássák el az időseket, akiket már előzőleg ismertek, és akikben megbíznak.

Kérjük Önöket, hogy szervezzék meg a szurkolótáboruk időseinek ellátását.

Vissza a Hírek oldalra