Főoldal

Vereség a Honvédtól

A III. Aligátor Kupa felkészülési vízilabdatorna nyitányán az AVUS nyolc góllal kikapott a Racionet Honvédtól.

Vereség a Honvédtól

Racionet Honvéd-AVUS 16-8 (2-3, 4-0, 5-2, 5-3 ) – AVUS-uszoda, felkészülési torna, első forduló, vezette: Bene, Marnicz.

AVUS: Horváth A. – Kiss Cs., Takács K., Basara 2, Garancsy 1, Takács J. 1, Irmes. Csere: Baj, Polovic 3, Ekler B. 1, Hajmási, Kurucz, Juhász M. Edző: Matajsz Márk.

A szombathelyi csapatban először szállt vízbe a nyáron igazolt Irmes Pál és Takács János. Garancsy góljával kezdődött, majd Horváth Alex védéseivel folytatódott a mérkőzés. Noha egyenlítettek a vendégek, a frissen beálló, ifjúsági világbajnoki bronzérmes Ekler első lövésével megszerezték a vezetést, majd Basara bombagóljával kettővel mentek a jobban, határozottabban vízilabdázó hazaiak. A második negyedben viszont két gyors lefordulásgóllal egyenlítettek a fővárosiak, majd a nagyszünetre már ők vezettek (6-3). A harmadik negyed is a vendégeké volt, Szívós Mártont képtelenek voltak tartani a vasiak, akik büntetőt is hibáztak: más kérdés, hogy Decker a lövés előtt két méterre kiúszott a kapuból. Így vagy úgy, de az utolsó negyedre hatgólosra hízott a Honvéd-fór. A záró nyolc percben egyik csapat sem fordított nagy figyelmet a védekezésre, csak tüzeltek a csapatok. A Honvéd többször távolról is betalált, ami nem dicséri a szombathelyi védekezést. A vendégek magabiztosan, megérdemelten nyertek.

A Honvéd legeredményesebb játékosai Szívós (4) Kardos és Manhertz (3-3) voltak.

A másik délelőtti mérkőzésen: Pécs-UVSE 8-5 (2-1, 2-1, 2-2, 2-1)

Vissza a Hírek oldalra