Főoldal

Végy egy jó kapust!

Az AVUS hálóőre, Horváth Alex remekül védett a Vasas elleni idegenbeli találkozón.

Végy egy jó kapust!

Szép győzelmet aratott az AVUS a középszakasz legutóbbi, szombati fordulójában a Vasas-Plaket vendégeként. A vasiak 8-6-ra nyertek, Matajsz Márk vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatában a remek kapusteljesítményt és a kiváló védekezést is kiemelte.

-Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk egy jó Vasas ellen – mondta Horváth Alex, az aligátorok egyik kapusa. – Nem mi voltunk a találkozó esélyesei, de remekül védekeztünk, sok lövést blokkoltunk – ez volt a siker kulcsa. Emellett egymás segítettük, igazi csapatként játszottunk. Mivel jól védekeztünk, nekem is könnyebb dolgom volt. Ami a saját teljesítményemet illeti, változó periódusai voltak a meccsnek, az első két negyedben és az utolsó három-négy percben több dolgom volt. Azonban végig vezettük, végig uraltuk a meccset, igaz, kis szerencsénk is volt- értékes győzelmet arattunk.

-Megterhelő meccseken, heteken vagyunk túl – folytatta Horváth. – Már csak azért is, mert míg az alapszakaszban akadtak olyan találkozók – például az FTC és az Eger elleniek – ahol ugye nem volt esélyünk, most sokkal kiélezettebb meccseket vívunk – gyakorlatilag bárk megverhet bárkit. Ráadásul olykor szerda-szombat ritmusban jönnek a találkozók. Elsődleges célunk változatlanul a bentmaradás - mindenesetre ilyen bravúros győzelmekkel megkönnyíthetjük helyzetünket. Ami azt jelenti, hogy az első négybe kerülésre is van esélyünk, ebben az esetben ugye a 9-12. helyért játszhatnánk – vagyis már biztosan nem eshetnénk ki. Ami a soron követező, UVSE elleni találkozót illeti, nincs könnyű meccs, az utolsó pillanatig figyelnünk kell. Újpesten nem koncentráltunk a végén, el is veszíttetünk két pontot. Ezúttal nem eshetünk abba a hibába, hogy elhisszük, már megvan a meccs, a lefújásig koncentrálnunk kell.

A szombathelyiek legközelebb szombaton 16 órakor az UVSE-t fogadják.

Vissza a Hírek oldalra