Főoldal

Végig vezettünk, mégsem nyertünk

Az OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a lefújás előtt két másodperccel kapott góllal veszített két pontot.

Végig vezettünk, mégsem nyertünk

UVSE–AVUS 9-9 (2-3, 1-3, 3-1, 3-2). – Budapest, Komjádi Uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, rájátszás, 1. forduló, vezette: Kun, Tordai. 
UVSE: Bisztritsányi – Korényi 1, BAKSA 3, Korbács 1, Somogyi, Konarik 1, Aranyi. Csere: Szieben, Sziládi 1, Rábavölgyi, Telek, VÍGVÁRI 2. Edző: Benedek Tibor.
AVUS: Horváth A. – Irmes 1, Takács K., Kiss Cs., Baj 1, BASARA 3, Kurucz. Csere: Polovic, EKLER B. 2, TAKÁCS J. 2, Sági. Edző: Matajsz Márk. 

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, bő egy perc elteltével Basara átlövésből, majd rövidesen Takács János centerből talált be (0-2). Az újpestiek emberelőnyből szépítettek, majd egyenlítettek. Ám fél perccel a negyed vége előtt Takács János ismét centergólt szerzett. A második negyedben az utolsó két és fél percben kezdtek el potyogni a gólok, Bsara büntetőjével, majd Ekler duplájával 6-2-re elhúzott az AVUS, ám Baksa szépítette. A harmadik negyedet tehát 6-3-as vasi vezetésről kezdték a csapatok. A vendégek ebben a nyolc percben több ziccert is elhibáztak, az újpestiek pedig egy gólra (6-7) felzárkóztak. Az utolsó negyedben 8-6-ra, majd 9-7-re vezettek az aligátorok, sőt, a lefújás előtt két másodperccel 9-8-ra náluk volt az előny. Ám két másodperccel a lefújás előtt Korbács emberlőnyből kiegyenlített (9-9).
Az AVUS az újpesti meccset megelőzően a Szentes ellen egy másodperccel, ezúttal két másodperccel a lefújás előtt kapott gólt. Basaráék győzelmet szalasztottak el az UVSE ellen. 

További eredmények: Tatabánya–KSI 9-8, Pécs–Kaposvár 7-4. A Szentes–Vasas mérkőzést április 13-án rendezik. 

Vissza a Hírek oldalra