Főoldal

Vastaps a végén

Az AVUS ugyan alulmaradt az Eger ellen, a szurkolók az utolsó percben a vasiakat éltették

Vastaps a végén

AVUS-ZF Eger 7-16 (4-4, 1-4, 1-5, 1-3). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 4. forduló, vezette: Knézy, Csanádi.

AVUS: Horváth A. – Hajmási 1, Takács K., Baj 1, Kurucz, Ekler B. 2, Sági. Csere: Polovic 1, Galambos G., Takács J., Juhász M. 1, Garancsy 1, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Eger: Valics – Strahinja 1, Hosnyánszky 3, Decker, Murisic 3, Gyárfás 2, Vlachopoulos 1. Csere: Lukács, Avramovic 1, Sánta 1, Tóth B. 1, Kürti 3, Csiszár. Edző: Dabrowski Norbert.

Matajsz Márk két kulcsemberét, Ivan Basarát és Kiss Csabát a szombati, Pécs elleni bajnokira pihentette, míg Irmes Pál még a Szentes elleni kupameccsen szerzett, két meccsre szóló kiállításának második felét töltötte. Az első támadásokat mindkét együttes elrontotta, majd két perc elteltével Hosnyánszky góljával megszerezték a vezetést a vendégek. Aztán Polovic szép találattal egyenlített (1-1). Az egriek azonban visszavették a vezetést a jól küzdő vasiak ellen. Ám az AVUS nem adta fel: Hajmási jobbról, ballal óriási gólt ragasztott a bal felsőbe (2-2). Felváltva estek a gólok, egy perccel a negyed vége előtt Ekler mutatós lövéssel egyenlített (3-3). Hiába próbáltak elhúzni a hevesiek, Ekler újra csak egalizált (4-4).

A második negyedben is kemény csata folyt, egyáltalán nem látszott melyik csapat küzd a bajnoki címért s melyik a bentmaradásért. Két góllal ugyan elhúztak az egriek, de Baj találatával egy gólra ismét felzárkóztak a hazaiak. Ám a vendégek megnyomták a negyed végét (5-8).

A harmadik negyedet góllal kezdték az egriek, akik aztán fokozatosan elhúztak (5-11). Tegyük hozzá: néhány furcsa bírói ítélet is borzolta a kedélyeket. A hosszú AVUS-gólcsendet Juhász Máté törte meg, az utolsó negyedre ettől függetlenül már eldőlt a meccs (6-13) 

A negyedik negyedben tovább nőt a különbség, öt perccel a vége előtt nyolc góllal vezettek az egriek (6-14).  A hajrában mindkét csak lőtt, nem töltött.

Az aligátorok majdnem két negyeden keresztül jól tartották magukat, s később sem adták olcsón a bőrüket - ám a folytatásban kijött a tudásbeli különbség. Az utolsó percet így is végigtapsolta a hazai közönség.

További eredmények: Pécs-Honvéd 8-7, Szentes-FTC 7-10. A BVSC-KSI mérkőzést 20 órakor kezdték.

Vissza a Hírek oldalra