Főoldal

Vasárnap délután érkezik a válogatott

Hétfőn 17.30-as kezdéssel (TV: M4 Sport) az AVUS uszodájában a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga/Európa Kupa A csoportjának 3. fordulójában Máltát fogadja.

Vasárnap délután érkezik a válogatott

Vasárnap kora érkezik Szombathelyre a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 17 órától edz az AVUS uszodájában. Ahogy arról beszámoltunk, a tréning a nagyközönség számára nem nyilvános, az AVUS sportolói viszont megtekinthetik az edzést. A szülők ellenben nem mehetnek be.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a négy csapatot számláló A csoportban két győzelemmel kezdte a világliga európai selejtezőjét (amely egyben Európa-kupa-selejtező is), előbb 17-9-re nyert Szolnokon Németország ellen, majd az oroszokat felülmúlva Ruzában diadalmaskodott (15-8).

Hétfőn 17.30-kor Szombathelyen azt a Máltát fogadja, amely eddig mindkét találkozóját elveszítette, odahaza Oroszország ellen 18-5-re, Németországban 23-9-re kapott ki. A négy csoportban 16 együttes játszik körmérkőzéses rendszerben és az első két-két helyezett jut az Európa Kupa nyolcas döntőjébe, amelyet 2019. április 5-7. között, később kijelölendő helyszínen rendeznek.

A kapitány a korábban kijelölt kereten egy helyen változtatni kényszerült: a beteg Vogel Soma helyett a miskolci Csoma Kristófnak küldött meghívó. 

A keret. Csoma Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok) – kapusok. Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Kovács Gergő (mind OSC), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán (mind FTC), Nagy Ádám, Vadovics Viktor (mind Miskolc), Bátori Bence (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC) – mezőnyjátékosok. 

Az alapemberek közül Nagy Viktor, Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton is hiányzik.
 

Az A csoport állása: 1. Magyarország (32-17) 6 pont, 2. Németország (32-26) 3, 3. Oroszország (26-20) 3, 4. Málta (14-41) 0.

A pénztár 16 órakor nyit, noha a lelátókon 300-an férnek el, összesen 150 értékesíthető jegy vár gazdára.

Vissza a Hírek oldalra