Főoldal

Valóra vált álom

Elkészült az OB I-be jutott Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) új, 200 néző befogadására alkalmas uszodája. A műszaki átadást és a használatbavételi engedélyeket követően heteken belül a sportolók is birtokba vehetik az impozáns létesítményt.

Valóra vált álom

Tavaly július 29-én rakták le a közvetlenül a Fedett Uszoda mögött található, az AVUS otthonául szolgáló uszoda alapkövét. A munkálatok szeptemberben indultak meg - 50-60 ember dolgozott nap mint nap az építkezésen. A medence gyakorlatilag elkészült, a műszaki átadás augusztus 2-án lesz. Ami a paramétereket illeti, a medence 21x33 méteres, a víz 2,15 méter mély. A medence mellett két, valamint fent a galérián egy sorban foglalhatnak helyet a nézők. A vízilabdázók nívós nyitómeccsel avatják a valódi kis ékszerdobozt.

- Minden az ütemterv szerint zajlott, semmilyen hátráltató tényező nem volt - szögezte le Darabos Imre, a kivitelező ZÁÉV építésvezetője. - Az uszoda, illetve a medence gyakorlatilag teljesen elkészült. Az uszodatérben már működnek az eredményjelző táblák és a ledfalak is, de az orvosi, a masszőr-, és a technikai szobák, irodák, valamint a galéria is elérte a teljes készenlétet. A próbaüzem is megtörtént, a szivattyúkat és a gépeket bekapcsoltuk, 72 órás terheléssel működtek, folyamatosan néztük az üzemelést, két-három óránként vízmintát vettünk, a mért adatokról naplót vezettünk, az információkat pedig kiértékeltük. Apró, minimális javítások, festés, valamint egy kevés lakatosmunka és a finomtakarítások vannak hátra. A medencetérben már csak a vízilabdakapukat kell a helyükre rakni.

Az 1994-ben alapított AVUS nyáron, története során először feljutott az OB I-be, ráadásul ősszel már az új uszodában fogadhat olyan kaliberű csapatokat, mint az Eger, a Szolnok vagy a Ferencváros.

- Túlzás nélkül mondhatom, egy álmunk vált valóra azzal, hogy felépült a saját, modern, a mai kor követelményeinek maximálisan megfelelő uszodánk - mondta Juhász Tibor, az AVUS elnöke. - Gyönyörű helyen készülhetnek sportolóink, a legkisebbektől a felnőttekig. A létesítményben a csapatoknak két, a bíróknak és az edzőknek egy-egy öltöző található. Aztán elkészült az orvosi és masszőrszoba, a klubhelyiség - utóbbiban például szakmai továbbképzéseket is tartunk majd. Emellett raktár, szerverszoba is a rendelkezésünkre áll. Ami a medenceteret illeti, egy időben hat kaput is fel tudunk szerelni, így egyszerre több csapatunk tréningezhet. A földszinten nagyjából száz, míg a galérián körülbelül ugyanennyi szurkoló fér el, tehát 200-250 fő az uszodánk befogadóképessége. A saját költségünkre vásárolt impozáns eredményjelző tábla mellett a ledfalnak is nagy hasznát vesszük. Utóbbin a reklámok mellett a meccsek előtti bemutatás során a játékosok portréit is kivetítjük. Fontos leszögezni: noha augusztus 31. volt az építkezés befejezésének határideje, ehhez képest egy hónappal hamarabb kész lett az uszoda. A következő lépés - a harmadik ütem - majd az uszoda tetején található napozóterasz, valamint egy büfé kialakítása. Amit most tudtunk, tehát megtettünk, innentől kezdve nem rajtunk múlik, mikor vehetjük birtokba az uszodát. A jövő heti műszaki átadást a használatbavételi engedélyek megszerzése követi. Így aztán nem tudom megmondani, mikor edzhetünk és játszhatunk bajnokikat az új uszodában. Nem minden mérkőzést rendezünk itt, lesznek találkozók amelyeket a Fedett Uszodába viszünk. Az úszni szeretők számára jó hír, hogy ilyenkor a nagyközönség számára kinyit az AVUS uszodája, tehát a szombathelyiek nem maradnak szabad vízfelület nélkül. Szeretnénk méltó módon, neves ellenféllel felavatni az új uszodát. Már megvan a kiszemelt gárda, de a csapat neve még nem publikus. Annyit azonban elárulhatok, hogy a világ egyik legjobb csapatát szeretnénk Szombathelyre csábítani.

Vissza a Hírek oldalra