Főoldal

Vállalható vereség

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 12. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) hat góllal kikapott az Egertől.

Vállalható vereség

ZF-Eger–AVUS 14-8 (3-1, 4-3, 3-2, 4-2). – Eger, 300 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 11. forduló, vezette: Kun, Ercse.
ZF-Eger: Valics – Strahinja 1, HOSNYÁNSZKY 4, DECKER 4, MURISIC 2, Gyárfás 1, Vlachopoulos. Csere: Lukács, Avramovic 1, Sánta 1, Kürti, Tóth B., Biros. Edző: Dabrowski Norbert.
AVUS: Horváth A. – Irmes, Takács K., Kiss Cs. 1, Basara 1, Garancsy 1, Kurucz 2. Csere: Polovic 1, EKLER B. 2, Baj, Takács J, Juhász M., Hajmási, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.
 Alig fél perc elteltével egy remekül kijátszott akciót Kiss Csaba zárt le góllal. A hazaiak kissé álmosan kezdtek, majdnem négy perc után találtak be.  Ám az első negyed végén már a hevesiek vezettek 3-1-re. A második negyedben  sem  tudott meglépni a tavalyi bonzérmes, a szombathelyiek tapadtak a hevesiekre  (15. perc: 5-4).  A fordulás után sem változott a játék lépe, az AVUS nagyot küzdve, folyamatosan próbált lépést tartani a vendéglátókkal.   Pazar találatokat jegyzett mind a két csapat, igazán közönségszórakoztató percet produkáltak a játékosok. A harmadik negyedre 7-4-es hazai előnnyel fordultak a csapatok. A hazaiak három-négy góllal vezettek, ennél jobban azonban nem tudtak meglépni., ugyanis a vasiak olykor teljesen egyenrangú ellenfelek voltak. A negyedik negyed 10-6-os hazai előnyről indult.  Hamar 12-6 lett az állás de a vasiak ekkor sem rogytak meg,  tartották a lépést jóbval erősebb ellenfelükkel. A végére azonban elfáradtak a szombathelyiek, így végül  az Eger hat találattal nyert.
A Bajnokok Ligájában szereplő Eger ellen tiszteséggesen helytállt az AVUS, megnehezítette a hazai csapat dolgát.     

Matajsz Márk: – Az Eger  megérdemelten nyert, gratulálok a győzelméhez. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, a nyolc lőtt gólra büszke vagyok. Kemény alapozásból érkeztünk, sajnos voltak hibáink a fáradtságból adódóan.

További eredmények: KSI–BVSC 5-12, FTC–Szentes 16-5, Budapest Honvéd–Pécs 10-9. 

Vissza a Hírek oldalra