Főoldal

Újabb három pont!

Az E.ON OB I-es bajnokság alsóházi rájátszásának 6. fordulójában az AVUS zsinórban harmadik meccsét is megnyerte. A mieink a Szegedet verték 13-11-re.

Újabb három pont!

AVUS-Contitech Szeged 13-11 (2-2, 5-3, 2-3, 4-3).  - AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 6. forduló, vezette: Petik, Füzesi.

AVUS: Horváth A. – Takács 1, Kiss Cs. 1, Baj 2, Basara 2, Ukumanov, Garancsy 4. Csere: Juhász M., Polovic 1, Ekler B. 2, Kutasi, Hajmási, Kurucz, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Szeged: Molnár – Baróthy, Korbán 4, Irmes 1, Börcsök 2, Fodor, Farkas 1. Csere: Zsigri 1, Sikter, Mickic 1, Leposa, Mekkel 1. Edző: Varga Péter

I.NEGYED

Az első néhány támadás mindkét oldalon kimaradt, majd szűk öt perccel a Garancsy büntetőből ugyan betalált, de a bíró érvénytelenítette a gólt. A másik oldalon Börcsök révén megszerezte a vezetést a vendéggárda (0-1). Nem ment a vasiaknak, a vendégkapus Molnár védte a próbálkozásokat. Igaz, a másik oldalon Horváth is magabiztosan hárította a szegedi lövéseket, de ugye a gólokat nem tőle vártuk… Mondjuk nem is Irmestől: a szegedi pólós távolról lőtt a sarokba (0-2). Időt is kért Matajsz Márk. Ez hatott: Ekler hosszú lóbálás után kilőtte a bal felső sarkot (1-2). Aztán egy perc múlva Baj bombázott a bal sarokba: 2-2. Alakul ez. A negyedből hátralévő időben azonban több gól már nem született.

II. NEGYED

Aztán a második negyedben Kiss Csaba a támadó lejártát jelző dudaszó pillanatában lőtte az aligátorok harmadik gólját (3-2). Farkas hamarosan egyenlített: 3-3. Aztán jött Takács, és noha jobb sarokba tartó lövésébe beleért a kapus, a labda a hálóban kötött ki: 4-3. Hosszú gólcsendet követően Polovic vágott a hálóba egy jó átadást: 5-3. Aztán Basara büntetőből háromgólosra növelte az aligátorok előnyét: 6-3. Majd Zsigri lövése a bal sarokban kötött ki: 6-4. Garancsy góljával ismét három góllal ment az AVUS (7-4). Aztán Börcsök a bal sarokba lőtt távolról: 7-5. Basara még megpróbálta bevinni a nyolcadik gólt, de lejött a lövés a blokkról.

III. NEGYED

A nagyszünet utáni negyed gyors szegedi találattal indult (7-6). Garancsy erre óriási, bal felső sarkos góllal válaszolt (8-6). Korbán büntetőből szerezte a szegediek hetedik gólját (8-7). Csak nem akart leszakadni a Szeged. Aztán Kovács indította Basarát, Ivan egyedül megúszott, és közelről nem hibázott (9-7.) Kovács Barnabás remekül védett, így nem tudtak közelebb férkőzni a szegediek. Egy ideig, mert Korbin is megúszott (9-8).  Hamarosan Matajsz Márk kért időt. 9-8-cal fordultak a csapatok az utolsó nyolc percre.

IV. NEGYED

A zárónegyed Ekler Bndegúz fontos góljával indult: 10-8. A másik kapunál viszont Kovács parádézott. Aztán jött Garancsy András, aki óriási gólt ragasztott a hálóba, a labda a felső kapufáról vágódott a jobb sarokba (11-8).  Korbán találatával ismét két gól volt a különbség: 11-9. Aztán egy bejátszás Baj húzott posztjáról, centerből a kapu közepébe: 12-9. Korbánt nem tudtuk tartani, a fiatal játékos már negyedik, csapata tizedik találatát szerezte: 12-10. Kissé szétszakadt a pálya, így Basara indításával Garancsy András úszott meg és verte be a 13. AVUS-gólt. (13-10).  Eldőlt a meccs! A hátralévő három percben a szegediek még szépítettek: 13-11. Ám ez már nem osztott, nem szorzott: újabb, nagyon fontos AVUS-sikernek öürlhettünk!

A mérkőzés utáni sajtótájkoztatót ITT MEGTEKINTHETIK.

 

Vissza a Hírek oldalra