Főoldal

Tatabányára utazunk

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnoksági rájátszásában a 11-12. helyért vívott első meccsén az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) szombaton 16 órakor a Tatabánya vendége lesz.

Tatabányára utazunk

A múlt egyelőre ismétli önmagát: a legutóbbi bajnokságban az utolsó helyosztón az aligátorok ellenfele szintén a Tatabánya volt, a 13-14. helyért vívott párharcot a vasiak nyerték. Ezúttal mindkét gárda előbbre lép: a 11-12. hely a tét. A középszakaszban már találkozott a két együttes, a tatabányaiak Szombathelyen 10-8-ra, odahaza 9-7-re nyertek. A 9-12. helyért tartó párharcban a Komárom-Esztergom megyei csapatot a hét pontig tartó párharcban a Pécs győzte le 7-4-re, míg az AVUS-t a Szentes 7-1-re.

A mostani párharc két győzelemig tart, amelyik csapat megnyeri tehát az első meccset, nagy lépést tesz a 11. hely megszerzése felé.

-Ez egy teljesen más párharc lesz, mint a tavalyi volt, mindkét csapat játékosállománya alaposan átalakult azóta – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Idén, a középszakaszban két szoros meccset játszottunk a tatabányaiakkal, mindkettőn ugyanaz volt a forgatókönyv. A találkozó elején három-négy góllal elhúztak, majd kiegyenlítettünk, a végét viszont ők bírták jobban. Ezúttal tehát nagyon oda kell figyelnünk a kezdésre. Nyitott uszodában játszunk, ami nekünk ugye kicsit furcsa lesz – de nyerni akarunk. Így, a szezon vége felé nehezebb motiválni a játékosokat, tudat alatt bennük van, hogy már elértük célunkat, a bentmaradást. Takács Kristóf beteg.

Vissza a Hírek oldalra