Főoldal

Szerdán Szentesen az AVUS

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 9–12. helyért vívandó rájátszásában szerdán 19 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Szentes vendége lesz.

Szerdán Szentesen az AVUS

A szombati, Vasas elleni 14-13-as győzelemnek köszönhetően eldőlt, hogy az AVUS a középszakasz B csoportjában – azaz a 9–16. között – a negyedik helyen végzett. Így a vasiak a folytatásban a 9–12. helyért mérkőzhetnek, vagyis már nem eshetnek ki, és biztosan jobb pozícióban végeznek, mint egy éve, amikor újoncként a 13. helyen zártak. Matajsz Márk együttese szerdán a középszakasz első helyezettjével, a Szentessel csap össze – az első meccset szerdán 19 órától az alföldi városban rendezik. A párharc hét pontig tart, melybe beleszámítanak az együttesek egymás elleni eredményei. Szentesen a hazaiak 11-9-ra nyertek (a győzelemért 3 pont jár), Szombathelyen 5-5-re végeztek a felek (1-1 pont). Az állás tehát 4-1 a Szentes javára.

Ha az AVUS kikap szerdán, utána a Pécs–Tatabánya vesztesével a 11–12. helyért játszhat. Amennyiben nyer, szombaton is összecsap a Szentessel.

– Felszabadult, teher nélküli játékot várok a fiúktól, ami nem azt jelenti, hogy minden mindegy alapon szállunk
vízbe – mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – Ha már eljutottunk idáig, nem is szeretnénk megállni, a maximumot akarjuk kihozni. Persze a Vasas elleni siker és a bentmaradás után a fiúk érthető módon eléggé megnyugodtak, de ez nem jelentheti azt, hogy kiengedhetnek a végére. Kemény mérkőzésre számítok, amelyen a nagyon jó erőkből álló Szentes biztos nekünk esik, hogy mielőbb lerendezze a párharcot és ne kelljen szombaton játszania. Mi viszont szombaton is játszani akarunk velük – tehát győzelemre készülünk. Takács Jánosnak beszakadt a dobhártyája, centerünk nem játszhat és Garancsy András is betegeskedett.

A mieink ezúttal már kedden útra keltek, az éjszakát Szentesen töltik.

Vissza a Hírek oldalra