Főoldal

Szegedre fel!

Az E. ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi középszakaszának 1. fordulójában szombaton 17 órakor az AVUS a Szeged otthonában száll vízbe.

Szegedre fel!

Az alapszakaszban az A csoportban szereplő szegediek három győzelemmel és 11 vereséggel, kilenc ponttal a hatodik helyen zártak csoportjukban. Az alföldieket erősíti a legutóbbi bajnokságban még Szombathelyen pólózó Kiss Csaba is. Az aligátoroknak egy ponttal többet hoztak magukkal a nyolccsapatos alsóházi középszakaszba – céljuk nem lehet más, mint, hogy a meccs után is maguk mögött tudhassák a Tisza-partiakat. Ehhez pontra, pontokra van szükségük.

- Számunkra most kezdődik a bajnokság legfontosabb szakasza, egész évben erre készültünk - mondta Matajsz Márk, az aligátorok edzője. – Önbizalommal telve, jó pozícióban, a vártnál több ponttal kezdjük a középszakaszt. Amikor Szentesen edzőtáboroztunk, a szegediekkel is játszottunk edzőmeccseket, egy erős csapat lesz az ellenfelünk, amelyben jó a fiatal és rutinos játékosok aránya. De bizakodó vagyok, kezd összeállni a játékunk, jönnek az eredmények – persze van még hová fejlódnünk. A középszakaszban már hozzánk hasonló kaliberű csapatok ellen játszunk, így joggal várják el tőlünk az eredményeket. Remélem fiatal pólósaim ezt nem teherként, hanem motivációként fogják fel. A héten sok játékosunk betegeskedett, csütörtökön tudtunk először komplett kerettel edzeni.

A bajnokság lebonyolítása megváltozott, a középszakasz zárása után egyből a helyosztók következnek - tehát elmaradnak a 9-12. és a 13-16. helyért a meccsek. A helyosztóknál a kilencedik a tizedikkel, a tizenegyedik a tizenkettedikkel, a tizenharmadik a tizennegyedikkel, a tizenötödik a tizenhatodikkal csap majd össze. Ezzel alakul ki a végeredmény. 

 

Vissza a Hírek oldalra