Főoldal

Szegeden kezdjük a középszakaszt

Szombaton Szegeden kezdi a középszakaszt az OB I-es vízilabda-bajnokságban szereplő Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Szegeden kezdjük a középszakaszt

Véget ért az OB I-es vízilabda-bajnokság alapaszakasza, szombaton kezdődik a középszakasz. Az alapszakaszban a 16 csapat két nyolcas csoportban körmérkőzéses rendszerben játszott egymással. Az első négy-négy helyezett a felső, míg az 5-8. helyezettek az alsóházban folytatják a küzdelmeket – a gárdák viszik magukkal eddig megszerzett pontjaikat. Az azonos csoportban szereplő együttesek már csak a másik ág együtteseivel mérkőznek – tehát valamennyi csapat nyolc találkozót vív. Ezt követően kezdődik majd a rájátszás. 

Noha a koronavírus-veszély miatt a B csoport alapaszakaszából a BVSC-OSC és az OSC-Eger mérkőzéseket is elhalasztották, mindez az AVUS sorsát nem befolyásolja. Az aligátorok három győzelemmel, egy döntetlennel és tíz vereséggel, tíz ponttal a B csoport utolsó előtti, hetedik helyén zártak. Az elmaradt meccsek miatt még nem dőlt el, hogy a Szentes (19 pont) vagy a BVSC (18) végez az ötödik helyen, az biztos, hogy az AVUS mellett a hatodik Vasas (14) és a nyolcadik Kaposvár (7) is az alsóház tagja. Az A csoportból az ötödik Pécs (20), a hatodik Szeged (9), a hetedik Debrecen (6) és a nyolcadik Tatabánya (3) folytatja az alsóházban. 

Az AVUS szombaton 17 órakor Szegeden kezdi a középszakaszt. 

Az AVUS tervezett programja (a ttalálkozók pontos kezdési időpontja még nem ismertek). Április 1.: Tatabánya-AVUS, 4.: AVUS-Pécs, 18.: AVUS-Debrecen, 25.: AVUS-Szeged, 29: AVUS-Tatabánya. Május 2.: Pécs-AVUS, 13.: Debrecen-AVUS.

Vissza a Hírek oldalra