Főoldal

Somogyban az aligátorok

A E.ON vízilabda OB I. A csoportjának 12. fordulójában szerdán 19.30-as kezdéssel az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Kaposvári VK otthonában játszik.

Somogyban az aligátorok

Jó emlékeik vannak a szombathelyieknek somogyi riválisukról: október 28-án az ötödik fordulóban a Kaposvár ellen aratták fennállásuk első OB I-es győzelmét (10-8). A szerdai meccs előtt a kaposváriak kilenc ponttal a hatodikak, az aligátorok hattal a hetedikek. Fontos mérkőzés vár tehát Matajsz Márk együttesére – ám nem lesz könnyű dolga. A somogyi együttes két körrel ezelőtt legyőzte (10-9) azt a Vasast, amelytől az AVUS szombaton öt góllal kikapott – igaz, Berta József tanítványai hazai pályán, míg a vasiak idegenben szálltak vízbe az angyalföldiek ellen.

– A Kaposvár a meccs esélyese, nemcsak azért, mert otthon játszik, hanem mert rutinos, jó játékosokból álló, fizikálisan erős együttes, elég, ha az olimpiai és Európa-bajnok Varga Zsoltot említem – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Másrészt az őszi vereségük miatt biztosan fűti őket a visszavágás vágya. Játékosaimtól ugyanazt a játékot várom, mint a BVSC és a Vasas ellen két-három negyeden át nyújtottunk, ezúttal tovább kell bírnunk szuflával. Csapatom erőn felül teljesít, 100-120 százalékot nyújt, egyik meccsen sem adjuk olcsón a bőrünket – most sem fogjuk. Ne feledjük: nálunk sokan még csak most játsszák tizedik meccsüket az első osztályban, ellentétben riválisainkkal, akiknél sokan már többszáz OB I-es mérkőzéssel bírnak. Emellett a mi kispadunk rövidebb mint a többi csapaté, ahol rutinos vízilabdázók várnak bevetésre. Időre van szükség mire beérik a munka gyümölcse, a rájátszásban dőlnek el az igazán lényeges dolgok, arra remélem még többre leszünk képesek. Erőt meríthetünk abból, hogy sehol sem törölték fel velünk a pályát.

További képek

Vissza a Hírek oldalra