Főoldal

Segítség a nehéz időkben

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) sportolói odahaza, egyénileg készülnek. A klub igyekszik minden segítséget megadni számukra.

Segítség a nehéz időkben

A koronavírus-járvány miatt országszerte leálltak az edzések, a bajnokságok szünetelnek – odahaza, egyénileg készülnek a sportolók. Az egyik legnehezebb helyzetben a vízilabdázók vannak, mert az uszodák bezárására miatt víz nélkül kell edzeniük. A pólósoknál felvetődött a bajnokságok azonnali befejezésének lehetősége is, a sportág irányítói azonban a rendkívüli elnökségi ülésen végül inkább a kivárás mellett döntöttek. A bajnokság határozatlan ideig szünetel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége május 11-én ül össze legközelebb.

Az OB I-es szombathelyi AVUS utánpótláskorú és felnőtt játékosai is egyénileg, odahaza – klubjuk és a szövetség segítségével – készülnek. Érdekesség, hogy Matajsz Márk edző és játékosai egy videóban biztatják a klub fiatal pólósait, hogy edzenek keményen és tartsanak ki. Az AVUS-nál összesen közel 200-an pólóznak.

- Ebben a nehéz időben is igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget megadni sportolóinknak – mondta Bánfi Péter, az AVUS elnöke. – Edzőink rendszeresen készítenek kétperces, motivációs kisvideókat, amelyeket saját korosztályos csapataiknak elküldenek – a fiatalok ezáltal is érzik, hogy nem hagyjuk magukra őket – számíthatnak ránk. Mindannyiunk számára nehéz időszak ez, ezért is fontos a lelki feltöltődés. Ami az edzéseket illeti, a szövetségtől a többi együtteshez hasonlóan mi is kaptunk a tréningekhez segédletet, amelyet Tóth Enikő erőnléti edzőnk átnézett és ennek megfelelőn állította össze a kicsik és a nagyok edzésprogramját. Fontosnak tartjuk, hogy rendszeresen, napi szinten mozogjanak a fiatalok és ezáltal kellemesen elfáradjanak odahaza. A felnőttek természetesen más feladatokból álló, teljesen egyéni edzéstervet kaptak, hiszen van aki például versenyidőszakban sem súlyzózhat, így nyilván most sem csinálhatja azt, mint csapattársa. A vízilabdában a legfontosabb elem a víz, ennek hiányában elsősorban futás, erősítés szerepel klubunk programjában, olyan gyakorlatokkal megspékelve, amelyek a pólóhoz szükséges speciális állóképességet szinten tartják, fejlesztik. Fontosnak tartjuk, hogy a holtidő alatt is legyen rendszer klubunk sportolóinak életében

Vissza a Hírek oldalra