Főoldal

Sebestyén és Marnitz is az AVUS-ban!

Alaposan átalakult kerettel kezdte el a felkészülést a 2019/20-as bajnoki szezonra a vízilabda OB I-ben szereplő Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Sebestyén és Marnitz is az AVUS-ban!

A hétfő délelőtti eligazítást, majd a bemelegítést követően 11 órakor már a Fedett Uszodában szelték a habokat az előző bajnokságot a 12. helyen befejező aligátorok. Matajsz Márk vezetőedző a harmadik OB I-es felkészülését vezényli a csapatnak – ezúttal legalább annyi volt az új arc, mint a régi. Az már a bajnokság végén kiderült, hogy Ivan Basara Szentesre, Baj Marcell Kaposvárra, Takács Kristóf és Garancsy András Tatabányára igazolt, Kiss Csaba hazatért Szegedre, míg Kurucz Barnabás valószínűleg Sopronban folytatja pályafutását, ám mellette az AVUS utántlásában edzősködik.

Helyükre nem kevesebb, mint hét pólóst igazoltak a vasiak. Közülük az évzáró parkerdei pikniken már bejelentették, hogy a legutóbb Miskolcon játszó 29 éves center, Szőke Szabolcs, a 23 esztendős kapás, kapás hátsó oldalon szereplő, volt Vasas-pólós, Szabó Bence, valamint a 19 éves, KSI-ben szereplő, rossz kéz hátsón poszton játszó Turnai Bálint, a korábbi BVSC-játékos, a 18 esztendős Szőke Benedek, valamint a horvát VK Medvescak Zagreb bal szélen bevethető vízilabdázója, Luka Jovanovics már az AVUS játékosa. Azóta két újabb pólóssal bővült a kerete. A 21 éves, legutóbb Pécsen kapás hátsó és kapás szél poszton játszó Sebestyén Balázst is leigazolták a vasiak, csakúgy mint a rosszkéz hátsó, rosszkéz szélen poszton szereplő Marnitz Gergőt. A 30 éves játékos az elmúlt egy évet a francia Montpelliertben töltötte, előtte két évig a Vasast erősítette.

– Valamennyi játékos kipihenve, egészségesen munkára készen, jó állapotban tért vissza szabadságából – mondta Matajsz Márk. – Az új játékosok is csatlakoztak hozzánk, így 15-en vagyunk. Örülök, hogy már az első tréningre végleges lett a keretünk. Persze nem lesz egyszerű összegyúrni az együttest, hiszen sokan távoztak és sokan is érkeztek, így időre és sok-sok munkára lesz szükségünk, mire összeáll a gárda.  Ezért is jó lenne minél több edzőmeccset lekötnünk, hiszen ezeken a találkozókon fejlődhet, alakulhat a csapat. Ez nem könnyű feladat, mert a környékünkön nincsenek OB I-es gárdák, márpedig jó csapatok ellen érdemes vízbe szállni. Az újak között vannak fiatal és rutinosabb játékosok is, ami abszolút ideális. Az első héten ugyan napi kettőt edzünk, de ez amolyan rávezető hét lesz, még nem csapunk a lecsóba, nem terhelem túl a játékosokat. Jövő héttől aztán már keményebb edzéseket vezényelek. Ami biztos, augusztus 12 és 15 között szokás szerint Szentesen edzőtáborozunk majd. Természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni a bajnokságban, de az esélyekről még nagyon korai lenne bármit is mondani, hiszen rengeteg függ attól, hogy erősítenek riválisaink. Egy biztos, nekünk a rájátszásra, tavaszra kell igazán csúcsformában lennünk.

Matajsz Márk (balról) mellett az új nyári szerzemények. Luka Jovanovics, Sebestyén Balázs, Szőke Benedek, Marnitz Gergő, Turnai Bálint, Szabó Bence, Szőke Szabolcs

Vissza a Hírek oldalra