Főoldal

Remek ifisiker

Az ifjúsági bajnokságban tíz góllal nyertek Pécsett Gortva Zoltán tanítványai. A serdülők pedig helytálltak a Mecsekalján.

Remek ifisiker

Országos Ifjúsági Bajnokság

Pécs-AVUS 7-17 (3-4, 3-3, 1-4, 0-6). – Pécs, 21. forduló, vezette: Zeli, Juhász.

AVUS: Horváth D. – Varga Zs. 1, Ekler B. 5, Ekler Zs. 3, Makrai 1, Sági 1, Galambos G. 6. Csere: Kátai, Zubrits, Polgár, Tátrai. Edző: Gortva Zoltán.

- A bajnokság első felét alapul véve a fiúk azt gondolták, hogy sokkal jobbak vagyunk a pécsieknél - mondta Gortva Zoltán. - Ugyanakkor a medencében bebizonyosodott: ez így önmagában nem sokat ért, fölényünket be is kell bizonyítanunk. Az első két negyedben lazán, rossz hozzáállással vízilabdáztunk. A félidőben elbeszélgettem a fiúkkal, akik a szünet után összeszedték magukat, és végül jól játszva, magabiztosan nyertünk.

A bajnokság állása: 1. UVSE 58, 2. BVSC 57, 3. KSI 56, … 10. AVUS 24 pont.

22. forduló, vasárnap, 16.30: Szeged-AVUS.

 

Országos Serdülő Bajnokság

Pécs-AVUS 8-4 (1-1, 1-1, 5-0, 1-2). – Pécs, 21. forduló, vezette: Juhász, Zelki.

AVUS: Horváth D. – Ekler Zs. 2, Polgár, Zubrits, Pungor 1, Makrai, Kátai 1. Csere: Prácser, Sántha, Pónya, Varga B. Edző: Gortva Zoltán.

- Jól játszottak a fiúk, kikapcsolták a játékból a pécsiek szerb pólósát, aki a szombathelyi mérkőzésen sok gondot okozott nekünk – mondta Gortva Zoltán. – Aztán egy fegyelmezetlenség után, cserével brutalitással kiállították Makrai Zsoltot, aki a folytatásban nagyon hiányzott.  S hiányzott Szabó Bence is, ő nem tudott ott lenni velünk Pécsett. A harmadik negyedtől kezdve elhúztak a hazaiak és végül nyertek – gratulálok a győzelmükhöz. Ugyanakkor ha nincs a kiállítás, szorosabb lett volna a találkozó.

A bajnokság állása: 1. KSI 60, 2. FTC 60, 3. Szolnok 59, … 12. AVUS 9 pont.

22. forduló, vasárnap, 14.00: Szeged-AVUS

 

Vissza a Hírek oldalra