Főoldal

Pécsett az aligátorok

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsó előtti, hetedik fordulójában szombaton 19 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Pécs vendége lesz.

Pécsett az aligátorok

Az alsóház első helyén álló, 32 pontos pécsi csapat a mérkőzés esélyese. A mecsekaljaiak Szombathelyen 14-6-ra nyertek – igaz, az a találkozó volt talán a vasiak leggyengébben sikerült meccse az alapszakaszból. A vasiak jelenleg a negyedik helyen állnak, márpedig ha a hátralévő két mérkőzésen sikerül megtartaniuk ezt a pozíciót, a rájátszásban nem a 13-16., hanem a 9-12. helyért szállhatnak vízbe. 

– Nem számolgatunk, csak a pécsi meccsre készülünk – mondta Matajsz Márk, az aligátorok edzője. – Jó érzés, hogy még van matematikai esélyünk arra, hogy előkelő pozícióban végezzünk. Ugyan a saját kezünkben van a sorsunk, de borzasztó nehéz két bajnoki vár még ránk, a bravúr kategóriájába sorolnám, ha a 9-12. helyért meccselhetnénk. Pécsett nem adjuk olcsón a bőrünket, semmiképpen sem szeretnénk alárendelt szerepet játszani. Kevés gólon akarjuk tartani a lendületes, gyors vízilabdát játszó pécsieket. A héten kétnapos, fővárosi, mini edzőtáborban készültünk. Megmérkőztünk a KSI-vel, a Vasassal, a BVSC-vel is: három különböző stílusú csapat ellen hasznos meccseken mérhettük le, hol tartunk. Remélem, szombaton ebből is profitálunk. Kazah légiósunknak, Rustam Ukumanovnak megsérült a bordája, ezúttal biztosan nem játszhat. 

Vissza a Hírek oldalra