Főoldal

Óriási meccsen megvan az első AVUS-pont!

Az E. ON OB I-es vízilabda-bajnokság 6. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) remek meccsen a Vasas ellen megszerezte első pontját.

Óriási meccsen megvan az első AVUS-pont!

AVUS-VasasPlaket 10-10 (4-3, 1-1, 3-3, 2-3). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 6. forduló, vezette: Csizmadia, Tóth I.

AVUS: KOVÁCS B. – Ekler B. 1, Jovanovics, Szőke Sz., Turnai, Irmes, Takács J. Csere: Polovic 1, SZABÓ B. 2, Szőke B. 1, MARNITZ 4, Sebestyén 1, Sági. Edző: Matajsz Márk.

Vasas: Dévai – Miklós, Bencz 1, Sélley-Rauscher, HEGEDŰS 2, Vogel, Takács B. Csere: Török 2, BÓBIS B. 4, Kiss B., Nikic, Halek 1. Edző: Bóbis Máté.

A hazaiak hozták el a labdát, de az első támadás kimaradt, több jó helyzetből leadott lövésből sem született gól. Az angyalföldiek is kihagyták első helyzetüket, majd Ekler Bendegúz szép góljával megszerezték a vezetést az aligátorok (1-0). Aztán rövidesen Marnitz is betalált, őt pedig Sebestyén követte (3-0). Ám mielőtt a hazaiak elhúztak volna, szépített a Vasas (3-1). A vasiak azonban újra három góllal elléptek, Szőke Benedek bombázott a hálóba (4-1). Lüktetett a meccs, a közönség űzte-hajtotta a vasiakat. A negyed végére egygólosra fogyott a szombathelyi előny (4-3).

A második negyedet szerencsés góllal kezdték a vendégek (4-4). Változatos volt a meccs, a hazaiak támadásban sokszor indokolatlanul elkapkodták akcióikat. Három perccel a negyed vége előtt Marnitz találatával egygólos előnyre tett szerte az AVUS (5-4). Védekezésben remekül blokkoltak a hazaiak, a fővárosiak nem boldogultak. Turnai pedig bekkelésben óriási és hatékony csatát vívott centerposzton a szerb olimpiai bajnok Nikic-csel.

A nagyszünet után mindkét kapu előtt kimaradtak a helyzetek, aztán Bencz talált be centerből (5-5).  Egyik csapat sem tudott elhúzni, ám rendre az aligátorok vezettek. Majd Szabó Bence egy óriási gólt hintett távolról, ismét kettővel (8-6) ment a hazai csapat. Minden egyes labdáért nagy csata folyt a vízben, a mindent eldöntő, utolsó negyedet 8-7-es hazai vezetésről kezdték a csapatok.

A vasiak zsinórban három helyzetüket is elhibázták, ám mivel a vendégek sem remekeltek a kapu előtt, így csupán 8-8-ra tudtak felzárkózni. Aztán Marnitz távolról, óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba (9-8). De a vendégek két és fél perccel a lefújás előtt egyenlítettek (9-9). Egy perccel a lefújás előtt Marnitz szerzett labdát, majd szinte a félpályáról ritkán látható, óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (10-9). Szinte felrobbant az uszoda a szurkolók örömkiáltásaitól. Ám a hátralévő időt nem tudta kivédekezni az AVUS, a vasiak emberhátrányba kerültek és 12 másodperccel a vége előtt Hegedűs kiegyenlített (10-10).

Parázs, férfias, izgalmas, olykor kifejzetten színvonalas mérkőzésen noha szinte végig a hazaiak vezettek, a döntetlen igazságos.  

További eredmények: Eger-Budapest Honvéd 15-8, Szentes-Kaposvár 11-6, OSC-BVSC 18-12.

Vissza a Hírek oldalra