Főoldal

Óriási győzelem Egerben!

Az AVUS nagy csatában egy góllal, 9-8-ra nyert az Eger vendégeként

Óriási győzelem Egerben!

Eszterházy Főiskola Eger-AVUS 8-9 (2-1, 0-2, 4-4, 2-2).

Eger, Termálfürdő, 200 néző, OB I/B-s felsőházi mérkőzés az 1-8. helyért, 7. forduló, vezette: Füzesi, Csizmadia.

AVUS: Horváth A. – Cvetic 3, Hajmási, Ekler B. 3, Takács, Kutasi 1, Kurucz 2. Csere: Doma, Juhász M., Galambos, Baranyai, Sági. Edző: Matajsz Márk.

Kicsit álmosan kezdték a mérkőzést az aligátorok, de ez igaz volt a hazaiakra is. Öt perc gólcsendet követően, emberelőnyből szereztek vezetést az egriek, amit Cvetic – szintén emberelőnyből – egalizált. Ám egy védelmi kihagyást büntettek a hazaiak: 2-1. Aztán a második negyed az aligátoroké volt, a jó védekezés mellett átlőtték az egri zónát. A harmadik negyedben már végig a szombathelyiek vezettek, ám két gólnál jobban (4-6, 5-7) nem sikerült elhúzniuk. A vendégek remekül védekeztek, de a szívósan küzdő fiatal hazaiak nem adták fel. A zárónegyedre 7-6-os AVUS-vezetéssel fordultak a csapatok. A remekül vízilabdázó Ekler Bendegúz találatával aztán 8-6, majd a szintén magas szinte teljesítő szerb Cvetic lövésével négy és fél perccel a meccs vége előtt már 9-6-ra vezettek a vasiak. Mindkét oldalon több helyzet kimaradt, másfél perccel a lefújás előtt egy találatra – 8-9 - felzárkóztak a hazaiak. Ám a vendégek rutinosan megőrizték előnyüket. 

Matajsz Márk: – Gratulálok a fiúknak, újfent bebizonyították, hogy helyén van a szívük.

Amennyiben a 16.15-kor kezdődő Neptun-Békéscsaba, és a 20.00 órakor startoló ASI-BVSC meccsen a csabaiak és a bvsc-sek kikapnak, az utolsó forduló eredményétől függetlenül az AVUS már bajnok!

Az élmezőny állása: 1. AVUS 26 (13 meccs), 2. BVSC 22 (12), 3. Eger 21 (13), 4. Békéscsaba (12) 20 pont.

Vissza a Hírek oldalra