Főoldal

Nem kicsi a tét: a Vasas a vendég

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság középszakaszának utolsó, 8. fordulójában szombaton 16 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Vasas-Plaketet fogadja.

Nem kicsi a tét: a Vasas a vendég

A középszakasz utolsó fordulója előtt a negyedik UVSE 23, az ötödik AVUS 21, a hatodik Vasas 20 pontot gyűjtött eddig a 9-16. helyért vívott küzdelemben. A negyedik hely azért értékes, mert az a csapat, amelyik itt végez, a folytatásban a 9-12., míg a többiek a 13-16. helyért mérkőzhetnek. Az aligátorok győzelmük esetén – és ha az UVSE nem nyer otthon a Szentes ellen – a negyedik pozícióban zárnak. Amennyiben az AVUS nyer, az UVSE ikszel, pontazonosság alakul ki. Mivel az újpesti (9-9) és a szombathelyi (11-11) találkozó is döntetlenre végződött, az egymás elleni eredmény nem rangsorol, hanem a gólkülönbség dönt. Ez a vasiaknak jelenleg -44, a fővárosiaknak -57 – az AVUS tehát ebben az esetben is megelőzi az Újpestet. Amennyiben viszont a hazaiak szombati riválisa, a Vasas nyer Szombathelyen, az angyalföldi együttes megelőzi az AVUS-t.

Jó hír, hogy mivel az újpesti találkozó szombaton 13.15-kor, a szombathelyi 16 órakor kezdődik, a vasiak már tudják, mit játszott egyik riválisuk.

- Noha a mérkőzés kezdetére már tisztában leszünk az Újpest eredményével, mi csak a saját találkozónkra koncentrálunk -mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – Mindenképpen le kell győznünk a Vasast. Több videót is megnéztünk ellenfelünkről és a korábbi, egymás elleni mérkőzés tapasztalatára is építhetünk. Az angyalföldieknél jó a fiatal és a rutinos játékosok aránya, remek centereik vannak – kiélezett, ki-ki mérkőzésre számítok. Fontos lesz, hogy a legutóbbi tatabányai mérkőzésünkhöz képest jobb legyen a kapusteljesítményünk és a blokkok számában is javulnunk kell.

Vissza a Hírek oldalra