Főoldal

Nagy csatában maradtunk alul

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 11-12. helyért vívott párharc első felvonásán az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) egy góllal kikapott Tatabányán.

Nagy csatában maradtunk alul

Tatabánya–AVUS 11-10 (2-3, 3-2, 3-2, 3-3). – Tatabánya, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 11-12. helyért, vezette: ifj. Kenéz, Vogel.
Tatabánya: Barabás – KOLOZSI 3, Fazekas, KERESZTÚRI 2, Kalanovics, Márkus, Máthé. Csere: KORBÁN 2, Katonás, Kuncz 1, Hoppál 2, Szentesi 1. Edző: Zantleintner Tamás.

AVUS: Kovács B. – Irmes 1, Polovic, Kiss Cs., Baj 1, BASARA 3, Hajmási. Csere: Ekler B. 1, Sági, Takács J. 1, Juhász M. 1, GARANCSY 2, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Matajsz Márk, a vasiak vezetőedzője nem hiába hangsúlyozta a jó kezdést: játékosai megfogadták a tanácsát. Bő fél perc elteltével Baj, majd nem sokkal később Basara talált be (0-2). Noha a hazaiak szépítettek, Garancsy góljával ismét kettővel (1-3) vezettek a vendégek. A negyed vége előtt aztán Hoppál emberelőnyből szépített (2-3). A második negyed elején mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, aztán Irmes törte meg a gólcsendet. A hazaiak nem hagyták meglógni a vendégeket, felváltva estek a gólok, így a nagyszünetre 5-5-ös döntetlennel vonultak a csapatok. A harmadik negyed első találatát Kolozsi szerezte, ám Basara büntetőből egyenlített (6-6). Erre Kolozsi szintén büntetővel válaszolt. Ám Basara ismét gólt szerzett, de a negyed utolsó találatát ismét a hazaiak szerezték (8-7). A minden eldöntő utolsó nyolc percben emberelőnyből szerzett találatot a Tatabánya, majd Kertész góljával már hárommal (10-7) vezettek a hazaiak. A szombathelyiek nem adták fel, Juhász szépített, aztán egy másik saját nevelésű pólós, Ekler Bendegúz is megzörgette a hálót (10-9). Egyenlíteniük azonban nem sikerült a vendégeknek, hiszen Korbán másfél perccel a lefújás előtt szerzett gólja mindent eldöntött (11-9). Noha Takács János centerből, emberelőnyből még gólt szerzett, a hátralévő 37 másodpercben nem tudtak ziccerbe kerülni a vendégek.

 
A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Tatabánya javára. A következő mérkőzést szombaton 16 órakor rendezik Szombathelyen. 

Vissza a Hírek oldalra