Főoldal

Második hely a Népligetben

A Kiss Csaba vezette ifjúsági csapat az FTC és a Szentes ellen játszott az ifjúsági Komjádi Kupa nyolcaddöntőjében.

Második hely a Népligetben

Ifjúsági Komjádi Kupa, A-csoport

Legrand Szentes-AVUS 13-13 (3-6, 5-3, 1-4, 4-0). – Népliget

AVUS: Kovács B. – Hajmási, Ekler B. 6, Kurucz 2, Baj 1, Juhász M. 1, Sági 2. Csere: Baranyai, Makrai, Galambos G. 1, Varga Zs. Edző: Kiss Csaba.

AVUS-FTC 7-15 (1-3, 1-3, 1-5, 4-4). – Népliget

AVUS:  Kovács B. – Hajmási, Ekler B. 2, Kurucz, Baj 3, Juhász M., Sági 1. Csere: Baranyai, Galambos G. 1, Varga Zs., Makrai. Edző: Kiss Csaba.

A csoport végeredménye: 1. FTC 6, 2. AVUS 1, 3. Szentes 1 pont.

- A Szentes elleni találkozó nagyon jól indult, nagy hévvel, alázattal, odafigyeléssel három negyeden keresztül minden rendben volt – mondta Kiss Csaba. - Az utolsó negyedre négygólos előnnyel fordultunk, azt kértem a fiúktól: nem kapkodjuk, ne rontsuk el azt, amit három negyeden keresztül felépítettünk. Úgy láttam, a szentesiek sem hittek igazán az egyenlítésben, aztán percről-percre jobban felpörögtek, több energiát fektettek ebbe a negyedbe, mint mi. Mi sajnos leeresztettünk, innen pedig nehéz volt ismét felállni – ennek ittuk meg a levét. Noha előzetesen borítékolható volt, hogy az FTC jut tovább – így nagy jelentősége nem volt a meccsnek – jó lett volna megnyerni a találkozót. Pláne, hogy az utolsó negyedet leszámítva végig meggyőzően vízilabdáztunk. Sok pihenőnk nem volt, 20 percet szusszanhattunk és már vízbe is szálltunk az FTC ellen. Ekkorra már érződött a fiúkon a fáradtság, ehhez képest viszonylag jó kis meccset játszottunk. Sajnos jónéhány  - amúgy ránk nem jellemző - buta hibát elkövettünk. Mindent megpróbáltunk, de ilyenkor a fáradtsági faktor sokat számít. Összességében elégedett vagyok, jó kis kalandnak bizonyult a két meccs, bár több volt benne. Hasznos volt, mert kijöttek a hibák és erős ellenfelek ellen játszhattunk, a fiúk a saját bőrükön érezhették, hogy a Komjádi Kupa is milyen erős. Hiszem, hogy nem csak én, hanem a játékosok is leszűrték a pozitívumokat, amelyeket mind az OB I-be, mind az ifjúsági bajnokságba magunkkal tudunk vinni.

Vissza a Hírek oldalra