Főoldal

Magyar Kupára fel!

A vízilabda Magyar Kupa selejtezőjének A csoportjában vasárnap és hétfőn az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Szentes, a BVSC és az UVSE ellen száll vízbe.

Magyar Kupára fel!

Vasárnap és hétfőn rendezik a vízilabda Magyar Kupa selejtezőjének első fordulóját. Három csoportban 12 OB I-es és OB I/B-s gárda játszik körmérkőzéses rendszerben. A Matajsz Márk vezette AVUS az A csoportban, a házigazda Szentes, a BVSC és az UVSE társaságában meccsel. A csoportgyőztesek jutnak a legjobb nyolc közé, ahol csatlakoznak hozzájuk a nemzetközi kupákban érdekelt együttesek – az FTC, a Szolnok, az Eger, az OSC, a Miskolc. Tehát utóbbi öt alakulat most nem száll vízbe. Visszatérve a vasiakra, nem lesz könnyű dolguk, n a csoport favoritja a legutóbbi Magyar Kupa-bronzérmes BVSC együttese.

– Elsősorban a bajnokságra való remek felkészülésként tekintünk a tornára – mondta Matajsz Márk, az aligátorok edzője. – Magam is kíváncsi leszek, hogy az új játékosok és az új szabályok miatt mire leszünk képesek és hol tartunk játékban. A BVSC előttünk jár, a Szentes és az UVSE ellen viszont lehet esélyünk. Jó meccseket szeretnénk játszani, elsősorban a tisztes helytállás a célunk. Sebestyén Balázs beteg.

Az AVUS kerete: Horváth A., Kovács B. – kapusok.  Irmes, Takács J., Polovic, Ekler B., Hajmási, Ekler Zs., Sági, Turnai, Szőke Sz., Szőke B., Marnitz, Jovanovics, Szabó B. – mezőnyjátékosok. 

Az AVUS programja. Vasárnap, 12.30: BVSC–AVUS. 20.30: AVUS–UVSE. Hétfő, 11.00: Szentes–AVUS. 

Vissza a Hírek oldalra