Főoldal

Magyar gólözön Ekler-találatokkal

A magyar ifjúsági válogatott első csoportmeccsén 22-11-re verte Kínát.

Magyar gólözön Ekler-találatokkal

Szombaton a Tófürdőn megkezdődött a IV. Ifjúsági Vízilabda világbajnokság. Az ünnepélyes megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere hangsúlyozta: nagy öröm a 2000 éves város számára, hogy ilyen méretű világversenyt rendezhet. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke kiemelte: Szombathelyen az utóbbi években rengeteget fejlődött a vízilabda, erre jó példa, hogy már az OB I-ben szerepel az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület s megépült a pólósok medencéje. 
– Szombathely gyönyörű város, s biztos vagyok bent méltó házigazdája lesz a viadalnak. – mondta Andrej Kryukov a FINA Büro vízilabdáért felelős tagja.

Magyarország–Kína 22–11 (5–2, 7–2, 5–4, 5–3). – Tófürdő, 1100 néző, B csoport, első forduló, vezette: Dykman (kanadai), La Marque (san marinói). 
Magyarország: Grieszbacher  – Szieben 1, Bóbis 1, BAKSA 4, Fodor 1, SCHMÖLZ 5, DALA 3. Csere:  Csorba 1, Szeghalmi. 1, Fekete 2, EKLER B. 2, Vékony 1., Korom. Szövetségi kapitány: Horváth János.
A legeredményesebb kínaiak: He Xing Meng, Shi Bo Ren 4-4 góllal.

Villámrajtot vett a magyar válogatott: 3-0-ra elhúzott. A kínaiak nem adták fel, felváltva potyogtak a gólok. Horváth János tanítványai kevés gondot fordítottak a védekezésre, inkább a góllövésre koncentráltak. A kínai együttes nem tudott mit kezdeni a magyarok támadójátékéval, már az első félidőre eldőlt a meccs (12-4), az utolsó gólt a szombathelyi Ekler Bendegúz szerezte. Szünet után sem lassítottak a magyarok, alaposan kitömték ellenfelük hálóját, különösen Schmölz volt elemében. 

További eredmények. Szombat: Dél-Afrika–Brazília 7–11, Ausztrália–Montenegró 6–10, Argentína–Oroszország 5–20, Olaszország–Egyesült Államok 9-8, Új-Zéland–Horvátország 5–19, Spanyolország–Kanada 19–2, Kolumbia–Szaúd-Arábia 24–6.

Vasárnap: Kína–Argentína 5–5, Horvátország–Olaszország 12–11, Üzbegisztán–Új-Zéland 7–20, Szaúd-Arábia–Spanyolország 4–27, Szerbia–Kolumbia 19–8. 

A magyarok legközelebb vasárnap 19.30-kor Görögország ellen szállnak vízbe.

Vissza a Hírek oldalra