Főoldal

Leila, a legifjabb aligátor-szurkoló!

Gortva Zoltánt, serdülő és ifjúsági együttesünk trénerét óriási boldogság érte: apa lett.

Leila, a legifjabb aligátor-szurkoló!

A koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetben országszerte a sportolók – így klubunk vízilabdázói is – odahaza, egyénileg készülnek. A Gortva Zoltán vezette serdülő és ifjúsági játékosok is egyéni edzésterv alapján edzenek – immáron több, mint egy hónapja. A trénert viszont a leállás alatt nagyon nagy öröm érte: március 23-án megszületett kislánya, Leila!

- Senkinek sem könnyű a mostani szituáció, így nekünk, edzőknek sem – mondta Gortva Zoltán. – Tóth Enikő erőnléti edző segítségével állítjuk össze a heti edzésterveket. A serdülő és az ifjúsági együttes játékosai hasonló de nem ugyanolyan program szerint készülnek. A fizikálisan erősebb játékosok erősebb, a gyengébbek valamivel könnyebbet kapnak. Általában a könnyen érthetőség kedvéért ábrákkal szemléltjük a gyakorlatokat. Emellett elméleti, sporttörténeti kérdéseket is kapnak a fiatalok, például az olimpiákkal kapcsolatban. És hogy ne felejtsék el a kényszerpihenő alatt, a csapatunk taktikájával kapcsolatos kérdéseket is felteszünk. Az otthoni erőnléti edzések naponta egy-másfél órát vesznek igénybe. Természetesen – elsősorban írásban – érdeklődök a fiúktól, hogy vannak – igyekszem tartani bennük a lelket. De ez a munka nyilván nem hasonlítható össze a normál, uszodai munkával – biztosan visszaesik majd a fiúk teljesítménye. Hiszen a víz speciális közeg, azt nem lehet semmivel sem helyettesíteni. Persze nekem sem könnyű, a leállás utáni első héten még édes volt a pihenés, hiszen hosszú a bajnokság, két csapatot is viszek, hétvégente mindig két meccsel.  de azt követően már hiányzott a vízilabda, az uszoda. A jelenlegi helyzetben még jobban megbecsülöm, hogy van munkám, és azt, hogy az állam ennyi pénzt fektetett a sportba. Május 11-én ülésezik a vízilabda szövetség, őszintén szólva nem tudom megmondani, mi lehet a legjobb döntés a bajnokság sorsát illetően – de ez nem is az én dolgom. Jómagam itt, Nemesbődön kutyát sétáltatok, a falu melletti gyönyörű erdőben futok, emellett erősítek is. Odahaza pedig olvasok, gitározok.

Gortva Zoltán életében óriási változás állt be szűk egy hónapja: március 23-án apa lett a vajdasági születésű szakember. Párja, Adél kislánynak adott életet.

- Mindig is szerettem volna apa lenni, így nagyon boldog vagyok, hogy gyerekem született – mondta Gortva Zoltán. – A férfiak általában fiút szeretnének, de aztán ha kislányuk születik, még jobban szeretik mint egy fiút. Így vagyok én is kislányommal, Leilával. Szerencsére simán ment a szülés, jómagam nem voltam bent a szülőszobában – nem is terveztem. Idehaza amiben tudok, segítek, például a pelenkacsere már profi módon megy. Eredetileg úgy volt, hogy a párom szülei jöttek volna segíteni, de a járvány miatt ez meghiúsult, így ketten vagyunk a kicsivel. Eddig is tiszteltem a nőket, de most, hogy párom mellett végig ott voltam a terhesség és a szülés mellett, ez a tisztelet még tovább fokozódott. Sokat kibírnak, sok nehézséget elviselnek.

További képek

Vissza a Hírek oldalra