Főoldal

Küzdöttünk, de kikaptunk

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 7. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nagy küzdelemben maradt alul Szentesen.

Küzdöttünk, de kikaptunk

Metalcom-Szentes-AVUS 11-9 (2-0, 3-2, 3-3, 3-4). – Szentes, 200 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 7. forduló, vezette: Bereczki, Tordai.

Szentes: MEIXNER – NAGY M. 3, Vörös 1, Hegedűs 1, PELLEI F. 2, Somogyi 1, Hriszoszpatisz. Csere: Kókai, KISS K. 2, Pellei K. 1, Manojlovics, Tóth Gy., Kuzmenko. Edző: Pellei Csaba
AVUS: Kovács B. – Irmes P., Ekler, Takács K., Kiss Cs., Baj 2, Garancsy 1. Csere: HORVÁTH A., Polovic, BASARA 3, TAKÁCS J. 2, Juhász M. 1, Sági, Kurucz. Edző: Matajsz Márk

Mindkét csapat kemény védekezéssel nyitott, több mint négy percet kellett várni az első (hazai) gólra. A vasiak támadásban veszélytelenek voltak, vagy rosszul céloztak vagy a hazai portás védett.

A második negyed elején a vasiak megszerezték első góljukat: Basara talált be (2-1). Ám ezt követően az alföldiek három gólt szereztek, Basara büntetőből kozmetikázott az eredményen (5-2).

A harmadik negyedben beindult a gólgyártás felváltva estek a találatok. A szombathelyiek azonban nem tudtak közelebb férkőzni, a hazaiak tartották vezetésüket. Az utolsó negyed 8-5-ös hazai előnyről indult.

Az utolsó nyolc perc elején már 9-5-re elhúztak a hazaiak, ám a vasiak őrületes hajrát produkálva Takács János, Juhász és Baj góljával két és fél perc alatt 9-8-ra felzárkóztak. Ám a békésiek megrázták magukat és két gyors góllal 11-8-ra elhúztak. Innen már nem volt visszaút: Basara büntetőjével alakult ki a 11-9-es végeredmény.

Pellei Csaba: – Háromszor nyertük meg ezt a mérkőzést, ám sok centergólt kaptunk, ami rendre felhozta az ellenfelünket. Fontos három pontot szereztünk, külön öröm, hogy jó mérkőzéssel tudtuk megajándékozni közönségünket karácsony előtt.
Matajsz Márk: – Elismerésem a Szentesnek, de a saját játékosaim előtt is le a kalappal, mert hatalmas küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. Többször is felzárkóztunk, ám elpuskáztuk a fontos helyzeteinket, így elmaradt a bravúr a ligeti uszodában.

Vissza a Hírek oldalra