Főoldal

Kovács kivédte, Turnai bevágta - nyert az AVUS!

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) az utolsó előtti másodpercben szerzett találattal egy góllal legyőze a jóval esélyesebb Honvédot.

Kovács kivédte, Turnai bevágta - nyert az AVUS!

RacioNet Honvéd-AVUS 11-12 (3-1, 2-2, 3-4, 3-5). -  Budapest, Kőér utca, 200 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Kun, Kovács Cs.

Honvéd: Decker – Kardos 2, Fülöp 2, Szívós 2, Juhász, FEJŐS 2, MANHERCZ Á. 3. Csere: Lukács, Tóth Gy., dr. Illés, Szirányi, Simon, Gregor. Edző: Merész András.

AVUS: KOVÁCS B. – EKLER B. 4, Polovic, Jovanovic 1, Szőke Sz., IRMES 2, TAKÁCS J. 4. Csere: Ekler Zs., Szőke B., TURNAI 1, Sági, Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

Még húsz másodperc sem telt el a mérkőzésből, amikor büntetőből megszerezte a vezetést a Honvéd. Aztán nem egészen egy perc múlva Fülöp góljával két góllal vezettek a hazaiak. Kihagyott helyzetek itt, kihagyott helyzetek ott, két perccel a negyed vége előtt Takács találatával szépített az AVUS, ám emberelőnyből Fülöp ismét betalált (3-1).

A második negyedben két percnyi játék után már 5-1-et mutatott az eredményjelzőtábla – a vasiak támadásban gyengén teljesítettek. Ám Ekler Bendegúz és Irmes góljával a nagyszünetre két találatra (5-3) felzárkóztak a szombathelyiek.

A harmadik negyedben már felválta potyogtak a gólok, a Honvéd két gólnál jobban nem tudott meglépni a derekasan küzdő vendégek ellen.

A mindent eldöntő negyedik negyed 8-7-es hazai vezetésről kezdődött. Az AVUS Takács János góljával egyenlített – a végére igazi ki-ki meccs kerekedett. Két perccel a lefújás előtt Ekler Bendegúz emberelőnyből szerzett találatával 11-9-re mentek az aligátorok. Ám a dráma még csak ezután jött. A Honvéd kevesebb mint egy perc alatt Szívós büntetőjével és Manhercz akciógóljával egyenlített (11-11). Sőt, 34 másodperccel a lefújás előtt Szívós ismét büntetőt dobhatott, de Kovács Barnabás védett! A következő támadásnál Kovács ismét a helyén volt, majd egy másodperccel a vége előtt Turnai találatával 12-11-re megnyerte a meccset az AVUS.

A 9. forduló eredményei: Kaposvár-OSC 10-23, Vasas-Eger 11-13, Szentes-BVSC 11-10.

 

Vissza a Hírek oldalra