Főoldal

Kezdődik!

Az OB I-es vízilabda-bajnokság nyitányán szerdán 19 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a BVSC-t fogadja. A vasiak játékoskerete alaposan kicserélődött a nyáron.

Kezdődik!

Nagy volt a játékosmozgás az előző bajnokságot 12. helyen záró aligátoroknál. A vasiaktól hatan távoztak: Ivan Basara Szentesre, Baj Marcell Kaposvárra, Takács Kristóf és Garancsy András Tatabányára igazolt, Kiss Csaba Szegedre, míg Kurucz Barnabás valószínűleg Sopronban folytatja pályafutását, mellette az AVUS utánpótlásában edzősködik. Helyükre Miskolcról Szőke Szabolcs, a Vasastól Szabó Bence, a KSI-ből Turnai Bálint, a BVSC-ből Szőke Benedek, Pécsről Sebestyén Balázs, a Medvescak Zagrebtől Luka Jovanovics és a francia Montpellierből hazatérő Marnitz Gergő érkezett. Matajsz Márk együttese a nyáron öt napot Szentesen edzőtáborozott és felkészülési meccseket is vívott. Majd az elmúlt hétvégén újra Szentesre látogatott, a Magyar Kupa-selejtezőjében három szoros meccsen vereséget szenvedett és az utolsó, negyedik helyen végzett.

A vasiak a bajnokságban javíthatnak, a rajton szerdán 19 órakor a legutóbbi szezont a hatodik helyen záró BVSC-Zugló MKB Euroleasinget fogadják.

– Új csapatot építünk, sok munka vár még ránk – mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – Türelemre van szükségünk, és a játékosoknak is türelmesnek kell lenniük saját magukkal szemben. Hosszú és nehéz szezon előtt állunk, kiegyenlített a mezőny, gyakorlatilag bárki legyőzhet bárkit. Több fizikálisan erős játékosunk távozott, most gyorsabb, mozgékonyabb vízilabdát tudunk játszani. A célokról még korai beszélni, a biztos bentmaradáson túl egyelőre más elvárásom nincs a csapattal szemben. Ami szerdai ellenfelünket illeti, három játékosuk távozott, helyükre az utánpótlásból érkeztek pólósok. De a BVSC-t erősíti a korábbi válogatott, rutinos Pásztor Mátyás. Nagy múltú, erős csapat ellen játszunk, a fővárosiak a meccs esélyesei. A Magyar Kupában szoros meccsen kaptunk ki tőlük 12-9-re, titkon remélem, ezúttal mi örülhetünk a meccs végén. 

Az AVUS kerete: Horváth Alex, Kovács Barnabás – kapusok. Irmes Pál, Takács János, Baranyai Ákos, Polovic Krisztián, Ekler Bendegúz, Hajmási András, Ekler Zsombor, Sági Benjamin, Sebestyén Balázs, Turnai Bálint, Szőke Szabolcs, Szőke Benedek, Marnitz Gergő, Luka Jovanovics, Szabó Bence – mezőnyjátékosok

Vissza a Hírek oldalra